Inspirat de bucataria provensala, acest preparat aduce impreuna dulceata strugurilor rosii, copti la cuptor, impreuna cu aromata branza camembert, iar uleiul de masline si rozmarinul adauga o nota mediteraneeana acestui aperitiv delicios si foarte simplu de pregatit.
Serveste-l alaturi de crostini cu mar si branza Brie
Ingrediente pentru sandvis cu struguri copti, branza camembert si rozmarin:
-300 gr de struguri rosii, fara samburi, in ciorchine;
-6 fire de rozmarin
-ulei de masline;
-sare de mare;
-100 gr de branza camembert;
-2 chifle rustice.
Completeaza aperitivele de Craciun cu aceasta salata inedita!
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Strugurii si rozmarinul se pun intr-o tava de dimensiuni medii. Se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline si se amesteca usor, apoi se asezoneaza cu sare.
Se dau la cuptor timp de 30-35 de minute, sau pana cand strugurii s-au inmuiat si s-au stafidit usor. Se imparte branza in mod egal pe cele doua chifle rustice, taiate in jumatati.
Deasupra se pun strugurii si apoi se presara rozmarinul copt.
Cireasa de pe tort: o tarta cu ceapa caramelizata si branza cu mucegai
Foto: Shutterstock.com