Cu numai 5 ingrediente, poti sa prepari o pizza delicioasa, fara sa fie nevoie sa astepti sa creasca aluatul. De fapt, se face atat de repede, incat cuptorul nici nu apuca sa se incalzeasca bine.
Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ingredientele, sa formezi baza, sa adaugi toppingul si sa o pui la cuptor. Subtire, crocanta, fierbinte si delicioasa. Si se face cat ai clipi din ochi!
Pizza cu crusta de conopida si multe frunze verzi
Ingrediente pentru pizza delicioasa fara drojdie:
Pentru blat:
-75 gr de faina alba;
-1 lingurita de praf de copt;
-1 praf de sare;
-75 ml iaurt grecesc.
Pentru topping:
-2 linguri de sos de rosii;
-50 gr de branza mozzarella (sau orice alta branza ai in casa);
– 8 felii de salam pepperoni.
Pizza verde fara gluten, un deliciu pentru cei care iubesc pesto-ul
Mod de preparare:
Pentru blat: Se amesteca impreuna faina, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul si se amesteca pana cand se obtine un amestec relativ omogen, care se pune pe o suprafata de lucru plana si se framanta timp de un minut, pana cand se formeaza un aluat. Se formeaza o bila de aluat care se intinde intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm.
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Foaia rotunda de aluat se pune intr-o tava de copt sau pe o piatra de cuptor, apoi se acopera cu cele 2 linguri de sos de rosii. Se adauga branza si feliile de salam pepperoni si se introduce la cuptor timp de 8-10 minute sau pana cand marginile incep sa se rumeneasca.
Pizza Margherita fara gluten – Un rasfat pentru weekend
Foto: Shutterstock.com