Un lucru stim sigur! Elvis Presley a fost faimos pentru doua aspecte: pentru muzica lui care a schimbat istoria si pentru poftele lui culinare.
Gasesti mai jos reteta faimosului tort pe care bucatarul lui Elvis il pregatea cel mai des pentru celebrul rocker: o combinatie mortala de ananas si vanilie.
Tortul favorit al lui Elvis Presley, o explozie de arome proaspete
Ingrediente pentru tort cu ananas si vanilie:
Pentru blatul de tort
– 1 compot de ananas
– 6 oua
– 180 g zahar
– 180 g faina
– 1 cana lapte
– 1 cana zahar
– 30 ml ulei
– 1 praf de sare
– 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura
– crema de branza la temperatura camerei
– 1/2 cana unt la temperatura camerei
– 1 cana zahar
– 1/2 cana nuci pecan maruntite (optional)
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele pentru blatul de tort (in afara de compotul de ananas si zaharul) intr-o oala mare si amesteca totul bine cu mixerul. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si las-o la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana ce se aureste si trece testul scobitoarei.
In timp ce se pregateste blatul, pune ananasul zdrobit (cu tot cu sucul din compot) si zaharul intr-o oala mica, la foc mediu, amestecand constant pana ce incepe sa fiarba si zaharul se dizolva.
Dupa ce tortul e gata, foloseste o furculita pentru a-l gauri peste tot. Cat inca e fierbinte, toarna sosul de ananas si intinde-l uniform.
Amesteca untul cu crema de branza cu un mixer, adaugand zaharul treptata si nucile pecan maruntite. Intinde glazura peste topping-ul de ananas si decoreaza cu frisca si bucati de pecan sau de ananas, dupa preferinte.
Se serveste rece.
Bon appetit!
Foto: Shutterstock.com