Unul dintre lucrurile pe care biscuitii Oreo le fac foarte bine este acela ca se potrivesc perfect pe fundul formelor de briose, ceea ce ii face sa fie baza perfecta pentru cheesecake sau briose.
Nu ai nevoie de robot de bucatarie ca sa macini biscuitii, tot ce trebuie sa faci este sa-i asezi pe fundul formelor de briose tapetate cu hartie de copt, sa pui delicioasa umplutura de red velvet cheesecake, sa le pui la cuptor pentru 20 de minute si, gata, ai obtinut un cadou delicios de Dragobete.
Ingrediente pentru Red Velvet Cheesecake cu biscuiti Oreo:
-12 biscuiti Oreo;
-450 gr de crema de branza, la temperatura camerei;
-115 gr zahar;
– 1 1/2 linguri de cacao neindulcita;
-2 oua mari, la temperatura camerei;
-1 1/2 lingurite de extract de vanilie;
-1 1/2 lingurite de colorant alimentar rosu;
– frisca si bomboane colorate pentru decorare.
Cheesecake cu ciocolata si espresso fara coacere
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se iau 12 forme de briose si se tapeteaza cu hartie de copt si se pune cate un biscuit Oreo pe fundul fiecarei forme. Se amesteca crema de branza cu mixerul pana cand devine moale si catifelata.
Intr-un castron mic se amesteca zaharul si cacaoa si apoi se pune peste crema de branza si se amesteca pana cand este complet incorporate. Se adauga pe rand cele 2 oua amestecand bine dupa fiecare dintre ele ca sa fie complet incorporat. Se adauga extractul de vanilie si colorantul alimentar si se amesteca bine pana cand se omogenizeaza.
Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma de briosa, api se dau la cuptor timp de 18-20 de minute sau pana cand umplutura se intareste. Se scot si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, apoi se dau la frigider timp de cel putin 4 ore sau toata noaptea. Se pot decora cu frisca si bomboane colorate inainte de servire.
Foto: Instagram – My Baking Addiction