Ca tot se zice ca suntem in saptamana cadourilor de primavara, astazi vreau sa va sugerez o idee de cadou inedit pentru mama voastra, o prajitura pregatita chiar de voi.
Este delicioasa, foarte usor de facut si puteti chiar sa implicati persoanele dragi in procesul pregatirii. Va creati amintiri si poate chiar un ritual impreuna, de primavara!
Prajitura suedeza cu migdale si cardamom
Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata, fara faina:
6 oua
100g ciocolata neagra
1 cana unt
1 cana zahar de cocos (mai puteti adauga, dupa gust)
1 lingurita cafea instant (optional)
1 cana cacao
2 lingurite esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de migdale
Zmeura si frisca, pentru decor
Cea mai buna prajitura cu ciocolata – reteta Victoriei Beckham
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si ne pregatim o forma cu hartie de copt.
Topim ciocolata neagra si untul la bain-marie. Adaugam zaharul de cocos, cafeaua instant, esenta de vanilie si de migdale.
Oprim focul si adaugam ouale. Batem cu mixerul pana cand obtinem o compozitie omogena. Incorporam si pudra de cacao.
Turnam compozitia in forma pregatita si o coacem timp de 30 minute.
O servim cand s-a racit complet, cu frisca si zmeura proaspata, cu o crema de mascarpone sau chiar si simpla. E delicioasa!
Cheesecake vegan cu ciocolata, o prajitura sanatoasa, pe gustul oricui
Foto: Marius Dragne