Cheesecake cu seminte de mac si topping crocant

1
De Ioana Marosan
14 mart. 2019

Daca citesti acest articol inseamna ca si tie iti place cheesecake-ul. De data aceasta iti propun o varianta putin diferita: cheesecake cu seminte de mac si topping crocant.

Cu ce este diferita fata de alte retete? Nu contine oua, este usoara, se face foarte simplu, este cremoasa, sfaramicioasa, plina cu seminte de mac si este incredibil de buna! Te-am convins? Daca da, astept sa vad si varianta ta de cheesecake cu seminte de mac.

Cheesecake cu ciocolata si espresso fara coacere

Ingrediente pentru crumble cheesecake cu seminte de mac:

Pentru toppingul crocant:

-320 gr de faina (optional poate sa fie fara gluten);

-1 lingurita de praf de copt;

-1/2 lingurita de sare;

-125 gr de zahar;

-150 gr de unt vegan sau margarina;

-2 linguri de suc de mere (optional).

Cheesecake cu dovleac

Pentru umplutura:

-750 gr de branza moale, neindulcita;

-150 ml de lapte integral de cocos;

-25 gr de unt vegan sau margarina;

-125 gr de zahar;

-40 gr de amidon de porumb;

-1 lingurita de extract de vanilie;

sucul de la o portocala sau lamaie.

Pentru stratul de mac:

-150 gr de seminte de mac;

– aprox. 3 linguri de iaurt sau lapte vegetal (optional).

Mod de preparare:

Toppingul crocant: Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amesteca faina, praful de copt, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga untul vegan si sucul de mere, daca alegi sa-l folosesti, si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat.

Se iau 2/3 din cantitatea de aluat si se pune intre doua folii de plastic si se intinde pana cand ajunge la o circumferinta de aproximativ 20-22 cm. Se ia foaia de aluat si se intinde intr-o tava rotunda cu dimensiuni potrivite, care a fost in prealabil unsa cu putin unt vegan sau margarina. Se inteapa aluatul de cateva ori, cu ajutorul unei furculite, pentru a-l impiedica sa creasca.

Cheesecake cu mango fara coacere

Umplutura: Se pun toate ingredientele pentru umplutura intr-un castron si se amesteca cu un mixer pana cand se omogenizeaza. Se tranfera intr-un alt castron 1/3 din cantitatea de umplutura, se adauga semintele de mac si se amesteca pana cand acestea sunt uniform incorporate.

Se umple tava cu cele 2 compozitii de umplutura si se da la cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate, se faramiteaza deasupra restul de 1/3 de aluat si se pune la cuptor pentru inca 30 de minute. Se opreste focul si se mai lasa tava in cuptorul inchis timp de inca 5-10 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit complet, se introduce la cuptor si se lasa timp de cel putin 2 ore ca sa se aseze, inainte de servire.

Foto: Instagram – Bianca Zapatka