In mai putin de jumatate de ora, chiar si cea mai lenesa si nepriceputa “gospodina” va avea la dispozitie un desert apetisant cu care sa-si intampine musafirii. Si, daca iti mai raman, nu-ti face probleme: rezista cateva zile in frigider, fara probleme. Dar pe cine pacalim noi?
Red Velvet Cheesecake cu biscuiti Oreo
Ingrediente pentru sandvis de biscuiti cu ciocolata si crema pufoasa de branza:
300 de grame de ciocolata amaruie (55% cacao);
45 de grame unt nesarat;
60 de grame de faina;
1/2 lingurita de praf de copt;
2 oua organice;
100 de grame de zahar;
1/4 lingurita de sare de mare fina;
Fursecuri americane „inecate” in ciocolata
Pentru umplutura:
-230 gr de branza cremoasa;
-40 gr de unt, la temperatura camerei;
-1 lingurita de extract de vanilie.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-o oala se pun la topit restul de ciocolata si untul, amestecand ocazional. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, se ia de pe foc si se lasa la racit timp de 2 minute. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si se lasa deoparte.
Intr-un caston mare se amesteca cu mixerul ouale, zaharul si sarea timp de 2 minute, pana se obtine un amestec usor si pufos. Se adauga ciocolata topita si se amesteca pentru a se omogeniza. Cu o lingura de lemn se incorporeaza treptat faina. Se ia cate o lingura plina cu aluat si se pune pe foaia de copt, lasand putin spatiu intre fiecare prajitura.
Batoane Bounty facute in casa: cel mai gustos desert sarac in calorii
Prajiturile nu trebuie aplatizate. Se dau la cuptor si se coc timp de 11-12 minute sau pana cand prajiturile devin putin crocante la exterior iar la mijloc sunt inca putin moi. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, inainte de a transfera cookies-urile pe un gratar (pe masura ce se racesc, ele se vor aplatiza).
Intr-un castron mic, se amesteca branza si untul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga zaharul si vanilia si se amesteca din nou pana cand se incorporeaza si se obtine un amestec catifelat. Se pune crema pe jumatate din numarul de cookies iar cele ramase se pun deasupra ca sa formeze un sandvis. Se pastreaza la frigider.
Foto: Shutterstock.com