Sos Alfredo din nuci caju, un deliciu pentru paste

1
De Ioana Marosan
16 mart. 2019

Toata lumea stie ca secretul unor paste delicioase sta de fapt in sosul pe care-l alegi. Noi iti propunem unul inedit, pe care probabil nu l-ai incercat!

Daca iti plac pastele si ai nevoie de un sos usor, delicios si care sa nu contina lactate si ou, atunci aceasta reteta de sos Alfredo din nuci caju este ceea ce cautai.

5 sosuri de pizza din doar 3 ingrediente

Este excelent alaturi de spiralele de zucchini, dar si in lasagna vegetala sau impreuna cu pastele tale preferate. Se prepara simplu si repede si este potrivit si pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau lactoza.

Ingrediente pentru sos Alfredo din nuci caju:

-150 gr de nuci caju (inmuiate in prealabil in apa);

-7 gr de amidon de maranta (optional);

-9-12 gr de fulgi de drojdie inactiva;

-9 gr de usturoi (tocat);

-1/2 lingurita de sare de mare;

-5-10 gr de parmezan vegan;

-240-480 ml de lapte de migdale neindulcit sau lapte de orez.

Creveti cu sos Cajun de miere si unt

Optional, pentru servire:

-280 gr de paste (obisnuite sau din grau dur);

-parmezan vegan;

-rosii coapte.

Mod de preparare:

Nucile caju se tin in apa fierbinte timp de 20 de minute, apoi se scurg si se pun in vasul unui blender cu viteza mare. Se adauga amidonul de maranta, fulgii de drojdie inactiva, usturoiul, sarea de mare, parmezanul vegan si aproximativ 240 ml de lapte vegetal neindulcit. Se mixeaza pana cand se obtine un amestec cremos si delicat, apoi se gusta si se asezoneaza, daca mai este necesar.

Guacamole sau sos mexican din avocado

Se transfera intr-o oala si se pune la foc mic spre mediu timp de 5 minute, amestecand frecvent. Sosul ar trebui sa inceapa sa se ingroase si sa fiarba. Se mai adauga treptat lapte vegetal pentru a-l subtia, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Cand ajunge la consistenta dorita, se ia de pe foc si se poate servi. Este excelent alaturi de taitei din dovlecel sau alaturi de pastele tale preferate. Poate fi folosit chiar si la lasagna, impreuna cu parmezan vegetal si rosii coapte, pentru mai multa savoare.

Foto: Shutterstock.com