Daca ai mancat la un restaurant chinezesc si ti-a placut la nebunie orezul prajit cu legume si ou, poti sa-l prepari foarte usor si acasa! Iar avantajul e ca preparandu-l tu insati, va fi mai hranitor si mai sanator, poate chiar mai bun, pentru ca vei folosi condimente dupa bunul plac.
Pilaf de orez cu pui in stil chinezesc, binecuvantare pentru sistemul digestiv
Poate iti place mai putin sarat sau mai putin uleios, sau poate il preferi cu alte condimente, astfel ca nu ai niciun motiv sa nu incerci sa prepari acasa orez prajit asa cum iti place tie. Este o reteta foarte simpla si merita sa fierbi mai mult orez ca sa-l ai mereu la indemana in frigider. Daca il combini cu legume si ou, obtii rapid o cina sanatoasa.
Cum faci acasa orez prajit cu legume si ou?
Ingrediente pentru orez prajit cu legume si ou:
2 linguri cu ghimbir razuit
1/4 lingurita cu fulgi de ardei iute
1 ceasca cu morcovi razuiti
1 ceasca cu porumb decongelat
1/2 ceasca cu mazare congelata
1/2 ceasca cu ceapa tocata marunt
2 linguri cu ulei de masline
4 cesti de orez fiert si rece
Putina sare
2 linguri cu sos de soia
1 ou batut
1/4 ceasca cu seminte de pin, migdale, arahide si caju prajite
2 linguri cu patrunjel sau coriandru
Creveti cu orez in stil indian, o reteta rapida si gustoasa pentru cina
Mod de preparare:
Bate bine oul si pune-l intr-o tigaie cu putin ulei pana cand se patrunde. Se scoate din tigaie si se taie cubulete. Pune intr-un wok incins ghimbirul si fulgii de ardei iute, apoi adauga morcovul amestecand 30 de secunde.
Se adauga apoi porumbul si mazarea, lasandu-le sa se patrunda un minut. Mai adauga o lingura cu ulei de masline si adauga orezul si ceapa, calind totul impreuna 2 minute. Asezoneaza totul cu sare, piper si adauga sosul de soia pe marginile wok-ului. Presara oul taiat si nucile prajite. Orneaza totul cu patrunjel sau coriandru.
Paste din orez brun cu spanac si ciuperci
Foto: Shutterstock.com