Cresterea energiei corpului, 1 problema cu 4 solutii

1
De Cristina Tudor
4 iul. 2018

Obosim usor in perioade solicitante, pentru ca stresul ne afecteaza resursele energetice. Chiar daca starea emotionala transmite ca totul e sub control, corpul da semnale de alarma. Din fericire, cresterea energiei corpului are solutii usor de aplicat.

Nivelurile mari de cortizon, hormonul stresului, influenteaza negativ mai multe aspecte ale vietii si fericirii decat ne imaginam. Yourtango.com ne vine intr-ajutor cu metode pentru cresterea energiei corpului, pe care te sfatuiesc sa le incluzi in rutina zilnica. Pentru rezultate mai bune, fa mici imbunatatiri si in stilul de viata: ajusteaza dieta, sa fie una sanatoasa nutritional, fa miscare zilnic si zambeste des.

Dormi mai mult

Eliberarea de stres reprezinta singurul si cel mai eficient tratament pe care il putem administra. Poti detine controlul asupra acestei probleme. Fizic, sunt mai multe metode prin care poti scapa de stres. Daca iti monitorizezi somnul si reglezi numarul de ore de somn necesare corpului, problema cu stresul a gasit deja o rezolvare. Avem nevoie de cel putin sapte-opt ore de somn pe noapte, insa petrecem pana la doua ore din acest timp utilizand gadgeturi. Pentru inceput, limiteaza accesul la telefon si internet si incearca sa nu adormi cu ochii in monitoarele luminoase.

Fa miscare constant

Chiar daca mizezi pe un antrenament scurt tip cardio sau te bucuri de o plimbare in parc, avantajele miscarii zilnice sunt incontestabile. Exercitiile fizice reduc nivelul de stres, imbunatatesc puterea de concentrare si de atentie. Porneste de la un minimum de cinsprezece minute pe zi de miscare. In timpul activitatii fizice, in corp sunt eliberate cantitati importante de endorfine, supranumite hormonii fericirii. Acestea care cresc nivelul de energie si combat tabara inamica a cortizonilor.

Mananca alimente sanatoase

Mancarea ofera combustibil pentru organism. Daca intelegem acest lucru, intelegem si ca ne facem rau cand alegem produse sarate ori dulci cand suntem obositi. Stresul afecteaza nivelul de energie si ne duce adesea in pragul epuizarii. Alteori, ne impinge in bratele depresiei. Cand glicemia scade ingrijorator, corpul are nevoie de supliment energetic. Cele mai la indemana sunt produsele de tip fast food si dulciurile, care ridica fortat si temporar capacitatea energetica a corpului. Din pacate, pe langa faptul ca nu sunt sanatoase pentru digestie, de exemplu, aceste produse provoaca si caderea la fel de brusca a glicemiei. Pentru a satisfice nevoia de energie, multi aleg sa repete gestul pana ajung intr-un cerc vicios si epuizant.

Cresterea energiei corpului VS eliberarea sentimentului de ura

Furia este un sentiment pe care il traim din cand in cand. Daca starea de furie se manifesta pe termen lung, se produc efecte adverse in corp, cum ar fi scaderea potentialului energetic. Daca iti poti tine furia sub control sau o poti reduce in intensitate iti faci un mare bine. Uita, accepta, iarta, fa ce crezi de cuviinta, astfel incat sa nu mai simti furie la un nivel foarte ridicat. Furia ne oboseste, ne consuma, ne copleseste de cortizon, hormonul stresului. Incearca sa iti reprimi sentimentele negative cu uleiuri esentiale, cu tehnici de masaj, cu plimbari in natura, practicand hobby-uri sau studiind. Toate acestea sunt practici uzuale, eficiente in lupta cu furia si, implicit, cu stresul.

Foto: Instagram – Sara Crampton