Supermodelul si nutritionistul familiei sale, Allen Campbell, au dezvaluit pentru Vogue Franta regimul alimentar pe care Gisele il respecta. Iata sase reguli ale unei alimentatii sanatoase respectate de Gisele Bundchen si sotul sau, fotbalistul american Tom Brady:
Un mic dejun plin de vitamine
Ca sa inceapa ziua in forta, familia Bundchen-Brady ia un mic dejun plin de fructe si legume. „In jurul orei sase dimineata ne incepem ziua cu un pahar cu apa calda si zeama de lamaie pentru a echilibra nivelul alcalin al organismului si a stimula sistemul digestiv. Urmeaza apoi un suc de verdeturi si un smoothie plin de vitamine, facut din fructe organice. Putin mai tarziu avem un brunch cu fructe proaspete, oua, avocado, paine fara gluten si unt de cocos. In weekenduri, lui Tom ii place sa se rasfete cu clatite din ovaz, pe care si fiul meu Benny le iubeste”, a declarat supermodelul.
Gisele Bundchen mananca multe fructe si legume
Lui Gisele ii place sa faca platouri pentru gustari cu fructe de sezon, combinand diverse fructe in catitati mici pentru a se asigura ca include cat mai multe vitamine posibile. De la capsune, zmeura, afine si kiwi, supermodelul are ca sursa pentru aceste ingrediente sanatoase propria sa gradina organica de fructe si legume.
Ce mananca la micul dejun cele mai frumoase topmodele din lume
Mese care includ superalimente
80 de procente din dieta familiei este compusa din legume organice si cereale integrale, printre care orez brun, quinoa, mei si fasole care sunt gatite in ulei natural de cocos. Mai mult decat atat, produsele alimentare care contin zahar alb si faina alba sunt interzise in casa.
„In prezent, iubesc principiul care sustine ca organismul este precum un templu si ca iubindu-ne si ingrijindu-ne corpurile, putem imbunatati felul in care ne simtim. Reteta mea favorita preparata in casa este un fel de mancare impartit in sapte portii, care include kale, broccoli, quinoa, avocado, sfecla, cartofi dulci si rosii cherry. Este potrivita atat pentru pranz, cat si pentru cina intr-o seara cu program incarcat„, spune supermodelul.
10 obiceiuri alimentare pe care oricine ar trebui sa le respecte
Carne rosie cu moderatie
„Nu mancam la fel de multa carne rosie cum mancam in trecut; poate doar o data pe luna. Mancam in special fructe, legume, cereale, seminte, nuci, peste si pui organic„, spune Gisele. Cand familia sa consuma carne, este de obicei carne slaba: friptura organica de vita, rata si pui. In ceea ce priveste pestele, Allen Campbell, nutritionistul si bucatarul familiei gateste in special somon salbatic.
Gisele Bundchen ia cina pana la ora 18.00
Faptul ca iei cina intre 17.30 si 18.00 iti permite apoi sa te culci mai devreme si ii ofera corpului suficient timp pentru a digera mancarea, astfel incat stomacul se se odihneasca in timp ce dormi. In acest fel, cand te trezesti dimineata te vei simti usor si vei avea energie. Supermodelul urmeaza aceasta rutina de foarte mult timp pentru a-si mentine un nivel adecvat al energiei inca de cand se trezeste.
Mancatul intuitiv este noul trend de dieta care te va ajuta sa slabesti
Detoxifiere de doua ori pe an
Gisele urmeaza o cura de detoxifiere la schimbarea anotimpurilor. „Incerc sa insotesc detoxifierea cu o retragere in liniste, pentru ca este metoda perfecta de a-ti odihni corpul si mintea timp de un weekend. Simt ca aceasta detoxifiere fizica si mentala ma ajuta sa-mi stimulez sistemul imunitar, pentru ca nu ma mai imbolnavesc„, spune supermodelul brazilian.
Foto: Getty Images.