La mijloc nu e nicio minune, ci doar… un antioxidant natural numit resveratrol. El este un fitoestrogen produs de plante, care interactioneaza foarte bine cu receptorii nostri de estrogen si care activeaza o proteina care ajuta la prelungirea vietii.
Astfel, consumate in cantitati moderate, vinul rosu si ciocolata amaruie incetinesc procesul de imbatranire al organismului.
Aceste alimente te ajuta sa-ti mentii corpul suplu si tanar pentru cat mai mult timp
Stiinta o demonstreaza!
Noi cercetari ale oamenilor de stiinta dezvaluie faptul ca o substanta numita resveratrol, gasita in vinul rosu, dar si in ciocolata care contine o cantitate mare de cacao, activeaza o proteina ce ajuta la prelungirea vietii.
Resveratrolul activeaza o clasa de proteina numite sirtuine, care determina marirea duratei de viata.
„Ceea ce este demonstrat pentru prima data este faptul ca putem activa o proteina anti-imbatranire in organismele noastre. Se dovedeste in premiera ca molecula din vinul rosu functioneaza ca o proteina anti-imbatranire”, spune David Sinclair, profesor de genetica in cadrul Harvard Medical School si New South Wales University.
Unde mai gasim resveratrol?
Resveratrolul este prezent in fructele de padure inchise la culoare, in cacao si in coaja strugurilor rosii.
Obisnuiesti sa adaugi in iaurtul de dimineata fructe de padure? Iti suplimentezi doza de resveratrol!
Consumi in mod regulat shake-uri de fructe si legume? Adaunga in blender si o lingura de cacao! Potentezi gustul bauturii si asimilezi astfel si resversatrol!
Avantajele consumului de cacao: cat de bun este acest superaliment?
Impactul resveratrolului nu este doar la nivelul pielii, ci al intregului organism. Practic… in tot acest proces de rejuvenare sunt incluse toate celulele corpului nostru.
Mai mult, se pare ca resveratrolul are potentialul de a bloca procesul de carcinogeneza.
Un pahar de vin rosu de buna calitate este considerat de specialisti un real medicament, avand capacitatea de a imbunatati calitatea somnului, dar si la mentinerea sanatatii vaselor de sange, datorita polifenolilor care favorizeaza crearea osidului nitric, o substanta chimica cu rol de realxare pentru tesuturi care contribuie la reglarea tonusului muscular.
Studiile mai arata ca vinul rosu are proprietati remarcabile si in cazul diferitelor tipuri de cancer. Astfel, in cazul cancerului de plamani, cercetatorii au descoperit ca fiecare pahar de vin rosu consumat zilnic, poate reduce riscul acestuia cu 13%. In cazul celui de prostata, patru pahare de vin consumate pe saptamana, ar fi suficiente pentru diminuarea riscului de cancer de prostata.
Ciocolata, deliciosul desert care intarzie imbratranirea
Ciocolata amaruie poate constitui un mijloc de intarziere a procesului de imbatranire, sustin cercetatorii de la Cambridge.
Se numara printre micile placeri ale vietii si aduce multiple beneficii sanatatii. Cu cat ciocolata are un continut mai ridicat de cacao, cu atat cantitatea de antioxidanti pe care ii contine este mai mare.
Are de opt ori mai multi antioxidanti decat capsunele si de doua ori mai multi decat un pahar de vin rosu. Imbunatateste vederea si scade nivelul colesterolului rau in organism.
Acestea fiind spuse, nu uitati sa aruncati in cosul de cumparaturi si… ciocolata si vin. Si sa consumati responsabil, pentru ca excesele au efect contrar.
Foto: Instagram/Sofia Tsakiridou