Este seara, ti-e pofta de ceva foarte bun si nu ai prea mult timp la dispozitie? Atunci, e timpul pentru paste.
Ce poate fi mai bun decat pastele tale preferate, amestecate cu rosii cherry coapte, un pesto de busuioc, branza si prosciutto? Toate coapte pana cand se topeste branza, iar prosciutto se rumeneste bine. Clar vei repeta aceasta reteta de multe ori.
Tort cu ciocolata si bere Guinness
Ingrediente pentru paste caprese la cuptor:
-360 gr de rosii cherry;
-3 linguri de ulei de masline extravirgin;
-2 catei de usturoi, dati prin razatoare sau pisati;
-40 gr de ierburi aromatice proaspete (oregano sau cimbru, sau un amestec);
-1/2 lingurita de fulgi de ardei iute;
-sare si piper negru;
-500 gr de paste scurte;
-90 gr de pesto de busuioc;
-350 gr de baby spinach proaspat;
-250 gr mozzarella, rupta in bucati mici;
-90 gr prosciutto (optional);
-busuioc proaspat, pentru servire.
Mod de preparare pentru paste caprese la cuptor:
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se ia un vas de gatit termorezistent si se unge cu ulei. Se pun impreuna rosiile cherry, uleiul de masline, usturoiul, ierburile aromatice si fulgii de ardei iute, impreuna cu un praf de sare si piper. Se pun la cuptor si se gatesc timp de 10-15 minute sau pana cand rosiile se inmoaie.
Salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan
Intre timp, se ia o oala mare cu apa si se pune la foc. Se sareaza si se gatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet, pana cand devin al dente. Cand sunt gata, se scurg de apa, se pun inapoi in oala si se amesteca imediat cu pesto-ul de busuioc, spanacul si jumatate din cantitatea de branza.
Se adauga rosiile, impreuna cu sucul rezultat in urma gatirii, si se amesteca usor ca sa se combine. Se asezoneaza cu sare si piper negru. Se transfera inapoi in vasul pentru gatit la cuptor, se presara restul de branza ramasa si se asaza feliile de prosciutto, daca doresti sa folosesti. Se introduce tava la cuptor si se lasa timp de 15-20 de minute sau pana cand branza s-a topit, iar prosciutto s-a rumenit. Se scoate din cuptor si se orneaza cu busuioc proaspat.
Foto: Shutterstock.com