Sarbatorile de Paste sunt aproape si nu ne gandim decat la excesele alimentare pe care le vom face in mini-vacanta de care ne vom bucura in curand. Si totusi, poate n-ar strica sa introducem printre preparatele traditionale „greoaie” si mancaruri usoare, bogate in vitamine si carbohidrati sanatosi, care nu ne afecteaza silueta.
Daca nu consumi carne sau pur si simplu vrei sa schimbi ceva in alimentatie, aceasta reteta de drob vegetarian cu linte si ciuperci poate inlocui cu succes clasicul drob. Este o reteta care seamana enorm cu cel clasic, usor de facut si foarte gustoasa!
Lintea rosie este o excelenta sursa de proteine si are gust de nuca. Partea buna este ca nu necesita un timp in care sa stea in apa la inmuiat inainte de gatire si nici nu este foarte rezistenta la fierbere, astfel ca este perfecta pentru drobul nostru vegetarian.
Supa crema de legume coapte si parmezan
Ingrediente:
1 cana de linte rosie
1 ceapa, tocata marunt
1 cana ciuperci Champignon proaspete tocate
1 morcov, tocat cubulete
2 oua
2 legaturi leurda
1 legatura usturoi verde
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
2 lingurite cimbru uscat
2 linguri ulei de masline
sare si piper
Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa pentru o cina usoara
Mod de preparare:
Spalam lintea si o fierbem timp de 15 minute si apoi o scurgem bine.
Separat, incingem uleiul de masline intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt. Adaugam si ciupercile si morcovul tocate, si le sotam timp de 10 minute.
Punem lintea fiarta intr-un bol si adaugam legumele sotate. Peste aceasta compozitie adaugam ouale, verdeturile taiate, cimbru, sare si piper.
Punem compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt (daca folosim o forma din silicon nu este nevoie ) si coacem drobul timp de 40 de minute la 180 grade Celsius.
Il lasam sa se raceasca complet in forma inainte sa il scoatem, altfel riscam sa se rupa.
Paste din orez brun cu spanac si ciuperci
Foto: Marius Dragne