Chiftelute de miel cu oregano la cuptor de la chef Donna Hay

1
De Ioana Marosan
21 apr. 2019

Vrei sa schimbi reteta de chiftelute si sa incerci ceva mai savuros? Incearca chiftelute de miel cu oregano la cuptor de la chef Donna Hay.

Pentru ca pregatirile si alegerea preparatelor pentru masa festiva pot fi foarte grele, iti venim si noi in ajutor cu o reteta de Paste: chiftelute de miel cu oregano la cuptor, de la Donna Hay.

Cea mai buna tarta quiche de primavara a lui Jamie Oliver

Celebrul chef australian, recunoscuta in intreaga lume pentru retetele sale foarte gustoase si usor de facut, ne propune un preparat cu note marocane. Condimentele specifice nordului Africii dau acestui preparat un gust deosebit si o nota exotica, in care aroma de la chimen si oregano tempereaza iuteala pastei harissa. Daca iti place carnea de miel, cu siguranta vei aprecia aceasta reteta de chiftelute de miel cu oregano la cuptor de la Donna Hay.

Ingrediente pentru chiftelute de miel cu oregano la cuptor de la Donna Hay:

-80 gr bulgur fin;

-185 ml apa fierbinte;

-1 kg de carne tocata de miel;

-2 oua;

-240 gr frunze de oregano tocate;

-2 lingurite de chimen macinat;

-1 lingura de zahar extrafin;

-80 ml de melasa de rodii;

-sare de mare si piper negru macinat;

-2 linguri de ulei de masline extravirgin;

-4 catei de usturoi, tocati marunt;

-1 ½ linguri de pasta harissa;

-700 gr piure de rosii;

-200 gr mozarrella razuita;

-20 gr de branza pecorino, razuita fin;

-50 gr de oregano (in plus).

Cum sa faci cele mai bune chiftelute vegane

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius. Se ia un castron mare, se pune bulgurul si se toarna apa clocotita peste el. Se amesteca bine, apoi se acopera si se lasa timp de 15 minute sau pana apa s-a absorbit, iar bulgurul a devenit moale. Se adauga carnea de miel, oulae, oregano, chimenul, 2 lingurite de zahar, melasa de rodii, sarea si piperul si se amesteca bine ca sa se omogenizeze.

Chiftelute de curcan in stil asiatic – cu un sos delicios dulce-acrisor

Cu mainile umezite se formeaza bilute din compozitia rezultata. Se ia o tigaie nonaderenta si se pune la foc mare, impreuna cu o lingura de ulei de masline. Chiftelutele se gatesc in transe, intorcandu-le frecvent, timp de 5-7 minute sau pana cand se rumenesc. Se pun intr-un vas de gatit pentru cuptor si se lasa deoparte.

Se ia o oala de dimensiuni potrivite si se pune la foc mediu, impreuna cu restul de ulei ramas. Se adauga usturoiul si se gateste timp de 1 minut. Se adauga pasta harissa, piureul de rosii, restul de zahar, sarea si piperul si se amesteca bine ca sa se combine. Se da in clocot, apoi se gateste timp de 5-7 minute pana cand incepe sa scada. 

Se toarna sosul obtinut peste chiftelute, iar deasupra se presara mozzarella si pecorino. Se da la cuptor timp de 10-12 minute, apoi se orneaza cu oregano si se mai lasa la cuptor inca 2-3 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca.

Foto: Shutterstock.com