Este o reteta foarte usor de facut, gata in doar 30 de minute si este potrivita atat pentru adeptii alimentatiei vegane cat si pentru cei care vor sa se bucure de un desert sanatos.
French toast cu Nutella si capsune
Ingrediente pentru reteta vegana de gogosi pline cu ciocolata:
-180 gr de faina fara gluten, cernuta;
-120 gr de zahar organic;
-30 gr de pudra de cacao;
-2 linguri de pudra de cacao speciala 100% (optional);
-1 lingurita praf de copt;
-1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;
-1/2 lingurita de sare de Himalaya;
-60 ml lapte vegetal (de exemplu lapte de cocos);
-2 linguri de inlocuitor de ou;
-2 linguri de ulei de cocos, topit si racit;
-1 lingurita de extract de vanilie;
-60 ml iaurt de cocos;
-60 gr de fulgi de ciocolata fara lapte.
Pentru glazura de ciocolata:
-120 gr de fulgi de ciocolata fara lapte;
1-2 linguri de ulei de cocos.
Reteta vegana: Espresso cheesecake mousse cu crema de ciocolata
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se unta tava de gogosi cu ulei de cocos. Intr-un castron mare se pun faina, zaharul, cacaoa si pudra de cacao integrala, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si se amesteca pana cand se omogenizeaza.
Intr-un alt castron se combina laptele de cocos, inlocuitorul de ou, uleiul de cocos topit si racit, extractul de vanilie si iaurtul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Se adauga amestecul de ingrediente lichide peste cel de ingrediente solide si se amesteca bine ca sa se obtina un amestec omogen.
Se adauga fulgii de ciocolata si se mai amesteca inca o data. Aluatul se transfera intr-o punga pentru ornare si se pune in formele pentru gogosi. Se coace timp de 12-15 minute. Se lasa sa se raceasca inainte de adauga glazura.
Foto: Instagram – @yogaofcooking