Pui rumenit la slow cooker, o reteta plina de arome

1
De Ioana Marosan
1 iun. 2019

Daca iti place carnea de pui dar te-ai plictisit de piept de pui sau sub forma de snitel, atunci reteta de pui rumenit la slow cooker o sa-ti placa la nebunie!

Carnea frageda de pui, condimentata in stil cajun si gatita la temperatura joasa, isi va pastra savoarea si suculenta. Merge de minune alaturi de o garnitura de legume la aburi sau o salata simpla.

Placinta de paste rigatoni umplute

Ingrediente pentru pui rotisat la slow cooker:

-1 ½ lingurite de paprika;

-1 lingurita de zahar brun;

-1 lingurita de oregano uscat;

-1 lingurita de ceapa granulata;

-1/2 lingurita de usturoi granulat;

-sare si piper negru, proaspat rasnit;

-1 pui intreg de aproximatix 2 kg, pregatit pentru rotisor;

-1 lamaie, taiata in jumatati;

-3 tulpini de cimbru proaspat;

-1 tulpina de rozmarin;

-2 morcovi mari, taiati in 3;

-2 tulpini de telina, taiate in 3;

-1/2 de ceapa mica.

Mod de preparare:

Se ia un castron mic in care se amesteca paprika, zaharul brun, oregano, ceapa granulata, usturoiul granulat, 1 ½ lingurite de sare si 1 lingurita de piper macinat. Se inlatura maruntaiele si excesul de grasime din interiorul puiului. Se sterge bine cu ajutorul unor prosoape de hartie pentru a absorbi cat mai mult din umezeala.

Se asezoneaza la interior si exterior cu amestecul de condimente. Partea interioara se umple cu cele 2 jumatati de lamaie si tulpinile de cimbru si rozmarin. 

Supa de peste cu porumb si cartofi

Se ia o tava de gatit la cuptor. Pe fundul ei se asaza bucatile de morcov, telina si ceapa, iar deasupra se pune puiul, cu pieptul indreptat in sus. Se leaga picioarele puiului intre ele cu sfoara de bucatarie.

Se acopera si se gateste la temperatura scazuta timp de 4-5 ore, pana cand temperatura interna a carnii ajunge la 83 de grade Celsius. Se scoate puiul din recipientul slow cooker si se lasa sa stea 10-15 minute. Optional, se poate preincalzi cuptorul pe functia “broil”. Se pune puiul pe o tava de copt si se lasa timp de 4-5 minute, pana cand se rumeneste si devine usor crocant. Se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com