Daca nu ai facut niciodata o tarta clafoutis cu cirese, acum este cel mai bun moment sa o incerci. Este o prajitura extrem de rapida!
Sezonul cireselor este in momentul de varf, astfel ca vei gasi fara indoiala cele mai bune si mai dulci fructe pentru acest desert clasic al bucatariei franceze. Sa nu te sperii: pe cat de bun este, pe atat de usor se si face. Iar rezultatul iti va atrage laudele prietenilor si indemnul de a-l repeta cat mai curand.
Shake proteic de ciocolata, ideal dupa un antrenament intens la sala
Ingrediente pentru tarta clafoutis cu cirese:
-600 gr de cirese dulci;
-3 oua mari, la temperatura camerei;
-70 gr de faina alba;
-1 lingurita de extract de vanilie;
-1 varf de lingurita de extract de migdale;
-100 gr de zahar alb + 45 gr de zahar;
-330 ml de lapte integral sau semidegresat;
-unt moale, pentru tapetarea tavii de copt.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se ia o tava de copt patrata si se tapeteaza cu unt. Ciresele se spala si se curata de samburi, apoi se asaza intr-un singur strat pe fundul tavii de copt. Cu ajutorul unui mixer de bucatarie, se amesteca impreuna ouale, faina, vanilia si extractul de migdale, la care se adauga 100 grame de zahar si laptele.
Reteta vegana: Gogosi pline cu ciocolata
Se mixeaza pana cand se obtine un aluat semi-lichid, omogen. Aluatul se toarna peste cirese, iar deasupra se presara uniform restul de zahar. Se da la cuptor si se lasa pana cand aluatul a inceput sa se intareasca, timp de aproximativ 45 de minute.
La proba, varful cutitului ar trebui sa iasa relativ curat din mijlocul aluatului. Tarta Clafoutis se serveste calduta, la temperatura camerei sau rece. De obicei nu are nevoie de niciun fel de garnitura.
Foto: Shutterstock.com