Este sanatoasa, nu contine faina, fiind recomandata si celor care au intoleranta la gluten, dar si celor care au un regim alimentar vegan.
Ingrediente pentru chiftelute picante cu quinoa si cartofi:
-850 gr cartofi albi, taiati in cuburi si fierti;
-3 linguri de ulei de masline;
-2 catei de usturoi, pisati;
-1 ceapa rosie, tocata marunt;
-1 lingurita de paprika;
-1 praf de fulgi de ardei iute;
-zeama de lime;
-1 mana de frunze de coriandru, tocate;
-100 gr de quinoa prefiarta;
-sare si piper negru, proaspat rasnit.
Pentru sos (optional):
-3 linguri cu iaurt de cocos;
-1/2 de ardei iute, proaspat, fara seminte;
-sucul de la ½ de lime;
-cateva frunze de coriandru tocate;
-sare si piper negru, pentru asezonare.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Cartofii se taie cubulete si se pun intr-o oala cu apa fierbinte, cu un praf de sare, si se fierb 10-12 minute. Intre timp, se curata si se toaca marunt ceapa rosie. Se ia o tigaie mica in care se pun la calit usturoiul pisat si ceapa tocata marunt, impreuna cu putin ulei de masline.
Placinta de paste rigatoni umplute
Se adauga paprika, fulgii de ardei iute, sucul de lime si coriandrul proaspat si se mai las a pe foc cateva minute. Cartofii se scurg de apa si se trec printr-un jet de apa rece, apoi se pun din nou in oala in care au fiert. Se piseaza pana cand se obtine un piure, apoi se adauga amestecul de condimente si quinoa prefiarta, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine, pana cand obtii un amestec omogen.
Se modeleaza 6 chiftelute de dimensiuni medii care se pun pe o tava de copt. Se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la cuptor pentru 40 de minute, intorcandu-le pe cealalta parte la jumatatea timpului de gatire.
Sosul se obtine amestecand toate ingredientele intr-un castron mic.
Foto: Shutterstock.com