Vrem sa stim ce obiceiuri au, cate ore leviteaza pe zi, la ce ora se trezesc si ce mananca la pranz. Orice informatie ne aduce un pas mai aproape de a trai exact ca ei!
Una dintre cele mai puternice afirmatii in care toti par sa creada este urmatoarea: nu timpul, ci energia noastra este de fapt limitata. Asta explica de ce unii nu dau doi bani pe modul in care se imbraca si prefera un tip de “uniforma” de zi cu zi. Nu isi bat capul cu asta.
Majoritatea liderilor de succes se confrunta cu “oboseala deciziilor” si stiu ca hotararile de calitate sunt mai putine pe masura ce trece timpul. Aceasta capacitate a lor se deterioreaza de-a lungul vremii. Asa ca pun pe ei un tricou si niste blugi, si gata. Isi pastreaza energia pentru chestii mai importante.
Cele mai multe lucruri care te storc de energie sunt de fapt microdistrageri de atentie. Sunt atat de mici incat sa nu-ti para periculoase, dar sunt suficient de multe pentru a te stoarce de energie pana la finalul zilei.
Cum arata cei mai parsivi hoti de energie de care se feresc toti oamenii de succes? Vezi mai jos:
Frica legata de cel mai putin probabil rezultat
Teama este profund legata de inteligenta, bagajul emotional si de experiente. Unii dintre cei mai de succes indivizi sunt anxiosi de la natura.
Cu toate acestea, trebuie sa inveti sa distingi intre o frica reala si una pe care o produce creierul tau, prin transpunerea oricarui risc intr-o extrema. Daca stai sa te gandesti, cate dintre cele mai urate griji ale tale chiar s-au intamplat?
Nu-ti pierde timpul ingrijorandu-te cu privire la lucruri care nu au sanse mari de a deveni realitate.
„Legea efortului minim” este secretul succesului despre care nimeni nu vorbeste
Telenovelele tesute de alti oameni
Daca ajungi sa te implici prea mult in povestea sau problemele altora, pana in punctul in care suferi sau nu dormi noptile de grija lor, te poti simti nepunticioasa sau extenuata.
Oamenii de succes nu se consuma pentru dramele create de altii, asupra carora nici nu au vreo farama de control.
Reusitele din prima
Cei pe care-i admiri azi, ale caror capacitati si viziune te inspira si te da pe spate, nu au fost mereu asa. S-ar putea sa lasi asta sa te opreasca din drumul tau, gandindu-te ca primele tale incercari de a face ceva nu o sa fie nicioadata la fel de bune ca realizarile lor, care sunt totusi niste produse finale.
Ce uitam este ca succesul nu are legatura cu a crea ceva perfect din prima, ci cu o multitudine de proiecte ratate, incercari esuate si inceputuri noi.
Succesul: il definesti sau il lasi sa te defineasca?
Parerile unora cu care nu ai vrea sa faci schimb de vieti niciodata
Mentorii, partenerii si oamenii care te motiveaza sunt deosebit de importanti. Grija mare la ce alegi!
Tocmai de asta, daca cei din jur nu sunt aliniati cu planurile si valorile lor, cei care o idee mareata despre viata, nu pierd o secunda gandindu-se ce parere au acestia despre actiunile lor.
Vinovatia legata de timpul acordat sinelui
Succesul in viata e o experienta holistica.
Cei care au prins gustul lui stiu ca nu poti sa dai randament maxim atunci cand esti nedormit cu lunile, cand neglijezi starea de sanatate sau cand alte aspecte ale vietii tale sunt pe minus.
Justificari in stanga si-n dreapta
Cei care sunt preocupati de inovatii si schimbari pozitive nu au mult timp sa explice orice pas facut.
Nu trebuie sa cersesti sau sa astepti aprobarea din partea celor care nu vor sa o ofere. Acceptarea acestei realitati te va scuti de multa bataie de cap si pierdere de vreme.
Sfaturi despre succes de la Tony Robbins, cel mai renumit guru de dezvoltare personala
Despicarea firului in patru
Rumegarea prelungita a ideilor, lipsita de actiune.
Oamenii de succes sunt foarte preocupati de self-improvement si fac din asta o prioritate. Totusi, nu se lasa absorbiti de obiceiul de a diseca orice nu merge conform planului. Sunt mai degraba concentrati pe ce trebuie sa faca in continuare pentru a fi mai bine.
Foto: Shutterstock.com