O salata cu paste este solutia perfecta pentru urmatorul tau pranz sau poate chiar pentru cina. Este satioasa si contine carbohidrati complecsi, datorita pastelor, si este incredibil de racoroasa, gratie legumelor si fructelor proaspete.
Paste din orez integral cu pesto si rosii uscate – o salata perfecta pentru serile de vara
Daca aveai impresia ca salatele sunt plictisitoare si fara gust, este timpul sa iti schimbi parerea cu aceste preparate deliciose, ce te vor surprinde cu savoarea lor.
1. Salata cu paste orzo inspirata de insulele grecesti
Ti-e dor de o vacanta in Grecia? O poti recrea cu usurinta intr-un bol, cu ingrediente proaspete si delicioase.
Pune pastele orzo la fiert si scoate-le intr-o strecuratoare cand sunt al dente. Pentru a te asigura ca le fierbi corect, lasa-le pe foc cu 1-2 minute mai putin decat timpul mentionat pe pachet.
Fierbe, intre timp, nautul. Daca folosesti o conserva, nu trebuie decat sa clatesti boabele si sa le lasi la scurs. Inainte sa le pui in salata, tamponeaza-le cu un prosop de hartie.
Cat timp pastele se racesc, spala si taie celelalte ingrediente: rosii cherry, castraveti, branza feta, masline kalamata, ceapa rosie. Daca doresti, poti adauga si ardei gras rosu.
Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare si adauga un dressing simplu: zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Vei obtine o salata hranitoare, plina de vitamine si proteine vegetale.
2. Salata cu paste integrale, legume la gratar si sos tahini
Incepe cu fierberea pastelor. Pentru aceasta reteta, poti folosi penne integrale sau alte paste scurte care iti plac. Respecta instructiunile de pe pachet si fierbe pastele cu 1-2 minute mai putin, pentru a le pastra textura placuta.
Cat timp fierb pastele, spala, curata si pregateste legumele pentru grill. Poti folosi vinete, dovlecei, ardei multicolor si rosii. Pune-le pe gratar si stropeste-le cu putin ulei de masline, sare si piper.
Combina toate ingredientele intr-un castron si nu uita sa adaugi elementul cheie: dressingul de tahini. Acesta se prepara in doar cateva minute si este de-a dreptul delicios.
Salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan
Combina, intr-un recipient, cateva linguri de pasta de susan, putin ulei de masline, zeama de lamaie si piper. Gusta frecvent si ajusteaza aromele dupa bunul plac!
Poti servi salata calda, imediat dupa ce legumele si pastele sunt gata, sau poti astepta pana se raceste complet, daca vrei o varianta mai fresh.
3. Salata cu paste in doua culori
Vrei sa prepari o salata satioasa, colorata si vesela? Avem solutia perfecta. Aceasta salata este nutritiva, iar gustul ei unic te va face sa o prepari din nou si din nou.
Fierbe pastele fusilli conform instructiunilor de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca. Separat, pregateste legumele verzi: castraveti, salata, kale, broccoli si microplante.
Pentru a asambla salata, pune pastele in jumatate din bol si acopera-le cu sos proaspat de rosii cu busuioc. In cealalta parte a bolului, pune legumele verzi.
Cea mai rapida salata pe care o poti lua usor cu tine la birou
Acopera totul cu piper rosu proaspat macinat si ierburi italienesti, pentru un gust incredibil de bun.
Foto: Shutterstock.com