Dulceata de pepene rosu

1
De Ioana Marosan
28 iun. 2019

Cea mai dulce si mai aromata dulceata pe care ai gustat-o vreodata!

Imagineaza-ti ca ai trai intr-o tara in care se sarbatoreste ” Ziua Pepenelui” si ca ai fi inconjurata de mai mult de 400 de feluri de pepene, dintre care 50 de varietati de pepene rosu. Daca ideea iti face cu ochiul, ai putea sa te muti in Turkmenistan… sau ai putea sa faci si tu dulceata de pepene, ca sa te bucuri de gustul delicios al acestui fruct tot anul.

Cunosti desigur senzatia racoritoare si gustul dulce al miezului de pepene. Numai gandul ca mananci o felie de pepene te face sa zambesti. Dar cum ar fi sa-l poti intinde pe o felie de paine? Nu-i asa ca nu te-ai gandit pana acum?

Reteta keto: mini-cheesecake, un desert rapid si usor

Ingrediente pentru dulceata de pepene rosu:

-1/2 de pepene, curatat de samburi;

-240 gr zahar;

-60 ml zeama de lamaie (zeama de la aproximativ 2-3 lamai);

-2 linguri de pudra de pectina;

-1/2 lingurita de conservant pentru legume si fructe;

-8-10 borcane sterilizate.

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa sterilizezi borcanele. Le poti fierbe in apa si apoi lasa sa se usuce cu gura in jos pe un prosop de hartie.

Pudra de pectina se amesteca impreuna cu zaharul. Astfel nu va forma cocoloase atunci cand o vei adauga in lichid.

Pui Hawaii cu orez si lapte de cocos

Urmatorul pas este obtinerea piureului de pepene. Daca ai un blender cu imersie, scoate miezul de la o jumatate de pepene intr-un castron. Mixeaza in reprize scurte, inlaturand semintele ramase. Masoara cantitatea obtinuta ca sa te asiguri ca este suficienta pentru borcanele pregatite.

Daca ai un mixer obisnuit, mixarea se va face in etape. Daca nu ai niciun fel de mixer, atunci vei obtine piureul cu ajutorul unei furculite. 

Se ia o oala adanca in care se pun piureul de pepene, zeama de lamaie si conservantul. Se aduc la punctul de fierbere amestecand ocazional. Se adauga amestecul de zahar si pectina si se da in clocot timp de doua minute.

Se ia de pe foc si se pune in borcanele sterilizat in prealabil. Borcanele se inchid, se acopera cu apa clocotita si se fierb timp de 10 minute. Sa se opreste focul, se lasa sa se raceasca si apoi sa scot din apa.

Foto: Shutterstock.com