Reteta de mousse de pepene galben este ideala daca esti in cautarea unui desert cu continut scazut de grasimi.
Este un desert usor, de vara. Se prepara foarte simplu si este excelent atunci cand este facut cu pepene bine copt.
Ingrediente pentru mousse de pepene galben:
-2 pliculete de gelatina fara aroma;
-3 linguri de zeama de lamaie;
-480 gr miez de pepene galben, taiat in cubulete;
Gem de capsune din 3 ingrediente, gata in 30 de minute
-1 lingura de zahar;
-120 gr de iaurt cu lamaie degresat;
-zmeura proaspata, optional.
Mod de preparare:
Sa ia o oala mica in care se pune zeama de lamaie. Se adauga pliculetele de gelatina si se lasa sa stea un minut. Se pune la incalzit la foc mic, pana cand gelatina este complet dizolvata.
Croissant cu crema de branza si fructe de padure
In vasul unui blender se pun impreuna amestecul de gelatina, miezul de pepene si zaharul. Se acopera si se mixeaza pana cand se obtine un amestec catifelat.
Se transfera intr-un castron si sa incorporeaza iaurtul. Se pune in vasele pentru servit si sa da la rece, apoi se serveste. Daca doresti, le poti decora cu zmeura proaspata.
Foto: Shutterstock.com