Este sezonul piersicilor acum, iar tarta vegana cu piersici este alegerea perfecta pentru un desert sanatos, fara gluten si fara zahar rafinat.
Nu necesita coacere, iar piersicile coapte si fructele de padure ii vor oferi arome dintre cele mai rafinate.
Ingrediente pentru tarta vegana cu piersici:
Pentru blat:
-250 gr fulgi de ovaz fara gluten;
-50 gr fulgi de hrisca;
-50 gr de nuci caju (sau alt tip de nuci);
-1 lingura de sirop de artar;
-2 linguri de ulei de cocos;
-14 curmale fara samburi.
Reteta vegana: Espresso cheesecake mousse cu crema de ciocolata
Pentru umplutura:
-3 piersici bine coapte;
-2 linguri de zama de lamaie;
-400 ml de lapte de cocos integral;
-75 ml sirop de artar;
-1 lingura de amidon de porumb;
-2 lingurite de pudra de agar-agar.
Mod de preparare:
Se ia o forma de tarta cu diametrul de 23 cm si se unge cu ulei de cocos. Intr-un robot de bucatarie se macina impreuna fulgii de ovaz, hrisca si nucile caju, pana cand se obtine un amestec grosier. Se adauga siropul de artar si uleiul de cocos, apoi se pun curmalele si se mixeaza pana cand se obtine un amestec cu consistenta nisipului ud.
Amestecul obtinut se pune pe fundul si pe marginile tavii, se apasa bine ca sa formeze o foaie, apoi se introduce la frigider pana pregatesti umplutura.
Gofre cu cartof dulce, o reteta perfecta pentru brunch
Pentru umplutura, se curata piersicile si sa taie in bucati mici. Se pun in robotul de bucatarie impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana cand obtii un piure.
Se ia o oala medie in care se pun laptele de cocos, piureul de piersici si siropul de artar si se amesteca impreuna. Se adauga amidonul de porumb si pudra de agar, amestecand bine, pana cand ambele se dizolva complet. Se da in clocot si apoi se lasa sa fiarba un minut. Se ia de pe foc. Se strecoara amestecul, apoi se pune in forma de tarta. Se introduce la frigider pentru 4 ore sau peste noapte. Se decoreaza cu felii de piersici, zmeura si capsune.
Foto: Shutterstock.com