Vedeta a mai spus ca s-a simtit „prizoniera” intr-o permanenta incercare de a ramane insarcinata.
Dar Gabrielle, in varsta de 45 de ani, a dezvaluit ca diagnosticul de adenomioza pe care l-a primit de curand ar putea fi motivul din spatele infertilitatii cu care s-a confruntat de-a lungul anilor.
Gabrielle Union a fost diagnosticata cu adenomioza
„Spre capatul experientei mele cu infertilitatea, am primit intr-un final unele raspunsuri”, a declarat Union in cadrul summit-ului #BlogHer18 organizat de SheKnows.
„Toti mi-au spus, āEsti o femeie de cariera, ai pus pe primul plan cariera, ai asteptat prea mult, iar acum esti prea batrana pentru a avea copii – iar asta este vina ta pentru ca ti-ai dorit o carieraā. Adevarul este ca am adenomioza. Si o aveam inca de la inceputul varstei de 20 de aniā, a declarat vedeta.
Pregatirea pentru sarcina ā sfaturi avizate de specialist
Union a spus ca aproape toti medicii la care a fost i-au ignorat simptomele si i-au recomandat tratament cu anticonceptionale.
„In loc sa-mi ofere un diagnostic, toti au spus: ‘Deci te confrunti cu menstruatie care dureaza noua sau zece zile si sangerezi atat de mult ca umpli absorbantele peste noapte. Iti voi prescrie anticonceptionale’ā, a spus Gabrielle.
„Pilulele contraceptive pot masca tot felul de lucruri. Sunt grozave pentru a preveni o sarcina, dar nu la fel de bune pentru a trata adenomioza”, a mai declarat vedeta.
Gabrielle a apelat la o mama surogat in 2018, iar acum are o fetita sanatoasa de 7 luni.
Ce este adenomioza?
Adenomioza este o afectiune asemanatoare cu endometrioza si care cauzeaza dureri severe in timpul menstruatiei.
„Adenomioza apare cand tesutul endometrial din interiorul uterului creste in interiorul muschiului care formeaza uterulā, declara pentru Self.com medicul ginecolog Kristyn Brandi.
Cum ajuti o femeie care tocmai a pierdut o sarcina
Poate cauza simptome precum dureri menstruale severe, dureri pelvine, sangerari intre mestruatii, probleme de fertilitate, dureri in timpul urinarii si in timpul miscarilor intestinale.
Din pacate, nu exista un tratament care sa vindece adenomioza. In general, medicii recomanda tratamente care tin sub control durerea, precum antiinflamatoare nesteroidiene (cum ar fi ibuprofenul). O alta varianta de tratament este cea cu anticonceptionale hormonale, care reduc simptome precum sangerarea abundenta sau durerea menstruala.
Ce ar trebui sa stie femeile care au probleme de fertilitate
Cu toate acestea, astfel de tratamente nu au efect in cazul tuturor. In cazuri severe, medicul ar putea sa-ti recomande histerectomie, operatie prin care este indepartat uterul, dar nu si ovarele. Dar un tratament eficient incepe cu un diagnostic corect.
Pe de alta parte, adenomioza este foarte raspandita. Aproximativ una din trei femei se confrunta cu aceasta problema, adesea fara sa stie. In unele cazuri nu are simptome si nu provoaca probleme de fertilitate.
Foto: Getty Images.