Este foarte delicata si cremoasa si nici macar nu trebuie sa deschizi cuptorul. Este desertul perfect pentru a pune in valoare zmeura, acest fruct delicat de vara, dar iese la fel de buna si cu capsune sau afine.
Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolata alba si zmeura:
Pentru sosul de zmeura:
-300 gr de zmeura congelata;
-100 gr zahar;
-2 linguri de apa;
-1 lingura de amidon de porumb;
-biscuiti integrali pentru blat;
-300 gr pesmet de biscuiti de graham sau biscuiti cu ciocolata;
-60 ml unt topit.
Pentru umplutura:
-170 gr de ciocolata alba;
-120 ml smantana grasa;
-680 gr crema de branza;
-180 gr de zahar pudra;
-1 lingurita de extract de vanilie;
-180 gr zmeura proaspata.
Mod de preparare:
Pentru sosul de zmeura:
Intr-o oala mica se pun impreuna zmeura si zaharul. Se fierb timp de 2-3 minute la foc mediu, apoi se piseaza cu ajutorul unei furculite sau spatula.
Se amesteca apa si amidonul de porumb si apoi se pun in sos ca sa-l ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
Se ia o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20 cm. Se faramiteaza marunt biscuitii integrali, se amesteca cu untul topit si se pun pe fundul tavii, apasand bine ca sa se uniformizeze si sa formeze un blat.
Umplutura:
Se ia un castron mediu in care se amesteca cicoloata alba si 60 ml de smantana. Amestecul se pune 40 de sec in cuptorul cu microunde, apoi se amesteca din nou pana cand se obtine un amestec omogen (cam 15 secunde). Se da la frigider ca sa se raceasca.
Se ia un castron mare in care se amesteca crema de branza cu ajutorul unui mixer. Se adauga zaharul, vanilia si restul de smantana si se bate la viteza mare, pana cand se obtine un amestec usor si pufos.
Se pune zmeura pe blatul de biscuiti, apoi se toarna deasupra crema de branza si se intinde cu ajutorul unei spatule.Deasupra se toarna portii de sos de zmeura, amestecand usor pentru a forma modele. Restul de sos se pastreaza pentru servire.
Se da la rece pentru cel putin 5 ore sau peste noapte, inainte de a se servi. Se serveste impreuna cu restul de sos de zmeura si cu zmeura proaspata.
Foto: Shutterstock.com