Iar siropul de agave ii aduce o aroma subtila in plus. Ciocolata, desi este optionala, merge de minune impreuna cu zmeura. Este una dintre retetele de care te vei indragosti cu siguranta si pe care o vei repeta de multe ori de-a lungul verii.
Ingrediente pentru inghetata pe bat cu migdale, cocos si zmeura:
-120 ml de lapte integral de cocos;
-180 ml de lapte de migdale (de preferat sa nu fie indulcit);
-40 ml nectar de agave;
Desert decadent: prajitura cu crema de branza si biscuiti Oreo
-1 lingurita de extract de vanilie;
-1 lingurita de amidon de porumb;
-60 gr zmeura.
Pentru toppingul de ciocolata:
-40 gr de ciocolata semi-dulce sau ciocolata vegana;
-2 linguri de ulei de cocos.
Mod de preparare:
-Se pun impreuna intr-un castron laptele de cocos, laptele de migdale, vanilia, amidonul de porumb si 3 linguri de nectar de agave. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie cremoasa si catifelata. Se pune la foc mic si se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca complet.
Cele mai bune retete cu caise pentru aceasta vara
Dupa ce s-a racit, se iau 60 ml de amestec impreuna cu zmeura si se amesteca impreuna cu restul de nectar de agave. Se lasa deoparte.
Daca vrei sa obtii inghetata cremoasa: Se iau cele doua amestecuri obtinute, se pun impreuna intr-un castron si se amesteca bine, apoi se toarna in formele pentru inghetata. Se dau la congelator pentru 30 de minute, apoi se introduc betele de inghetata in fiecare forma si se mai lasa la congelator inca 4 ore sau pana cand se intaresc.
Daca vrei sa obtii o inghetata cu straturi: imparte in mod egal in formele de inghetata cele 2 compozitii. Se pun la congelator timp de 1 ora, apoi se pune deasupra piureul de zmeura. Se da din nou la congelator pentru 30 de minute, apoi se introduc betele pentru inghetata si se pun din nou la congelator pentru 4 ore sau pana cand se intaresc suficient.
Pentru a obtine toppingul de ciocolata se topeste ciocolata, apoi se amesteca cu uleiul de cocos si se lasa sa se raceasca complet.
Pentru a scoate inghetata din forme se lasa sa stea 5-10 minute la temperatura camerei sau se trece pe sub un jet de apa la temperatura camerei, timp de 10-15 secunde. Se poate servi ca atare sub cu topping de ciocolata.
Foto: Shutterstock.com