Expertii in managementul timpului au dezvaluit pe shape.com cateva secrete care te vor ajuta sa-ti cresti productivitatea. De ce avem nevoie sa stim cum sa fructificam timpul? Simplu! Afland cat mai multe tehnici de motivare personala, putem sa ne organizam mai bine viata, pe toate planurile.
Trebuie sa te trezesti la 7 dimineata? Cand ceasul suna, activezi butonul snooze sau te ridici hotarata? Ai vrea sa mergi cu prietenele in oras, dar acasa te asteapta multe vase de spalat? Ai 32 de e-mailuri noi si cineva trebuie sa raspunda la ele? Zilnic apar numeroase activitati pe care trebuie sa le faci. Uneori, insa, iti lipseste ambitia, puterea de a le face pe toate. Cand simti ca ai nevoie de ajutor, citeste aceste tehnici de motivare personala si vei vedea cum ti se schimba atitudinea!
Tehnici de motivare personala – Vizualizeaza succesul
Christine Hassler, life coach, speaker si autor de carti de specialitate, spune ca atunci cand are un lucru de facut, se proiecteaza in viitorul apropiat, unde se vede bucurandu-se ca a efectuat sarcina respectiva cu succes. Aproximativ cinci minute petrece, cu ochii inchisi, in lumea lucrului complet si bine facut. In acest timp, ea urmareste pasii care duc la incheierea task-ului si verifica rezultatul. Creierul nu poate face diferenta intre o actiune care s-a intamplat la nivel de subconstient si realitate. De aceea, aceasta metoda este eficienta, pentru ca, la un anumit nivel, creierul crede ca deja ai facut acel lucru.
Fa-ti un plan de atac!
„Prioritizeaza activitatile pe care le ai de facut. Fa un top cu ce este urgent de facut si stabileste-le ordinea. Poti trece in to do list pentru urmatoarea zi maximum cinci task-uri, nu mai mult! Aveem tendinta sa lasam pe maine multe activitati. Daca acestea suporta amanarea, le poti programa in calendar ca pe zile de nastere sau ca pe intalniri. Evita, insa, sa te aglomerezi”, este si sfatul lui Elizabeth R. Lombardo, autoarea volumului „Better than Perfect: 7 Strategies to Crush Your Inner Critic and Create a Life You Love”.
Unde poti, stabileste termene-limita mai stranse
„Eu imi stabilesc in calendar multe termene-limita la sarcini pe care le-am considerat mai importante decat erau de fapt. In acest fel, proiectele cu termen generos beneficiaza de mai multa atentie, asa cum se intampla cu task-urile cu termen de finalizare strans”, spune Art Markman, profesor de psihologie si marketing la Universitatea Texas din Austin, SUA, si autor al „Smart Change”.
Inspira-te de la altii
„Nivelul de productivitate scade sau creste in functie de zi sau de ora. Cateodata simt ca lucrez in zadar. In acele momente, citesc mesajele motivationale ale unor persoane care au facut lucruri mari in viata. Persoane care ma inspira si care ma ajuta sa ma intorc la lucru cu mintea setata pe nivelul optim”, spune Work/life balance expert Samatha Ettus.
Foto: Instagram – Josephine Skriver