Pentru astazi, m-am gandit sa iti propun o reteta lejera, plina de arome, numai buna de impartit cu prietenii sau familia in weekend: pulpe de pui in stil thailandez.
Reteta de pulpe de pui in stil thailandez este plina de aromele care au facut din Thailanda una dintre cele mai apreciate destinatii culinare: coriandrul, busuiocul, zeama de lime, ghimbirul aromeaza perfect carnea de pui. Astfel se naste un preparat pe care-l poti consuma alaturi de un orez basmati sau doar cu o salata simpla, alaturi de un pahar de vin rece.
Supa de conopida cu branza – sanatoasa si rapida
Ingrediente pentru pulpe de pui in stil thailandez:
-40 gr de coriandru proaspat, tocat;
-30 g de busuioc thailandez, tocat;
-2 cepe verzi, taiate fin;
-30 ml sos de peste;
-3 linguri de ulei de rapita;
-2 linguri de zeama proaspata de lime;
-1 lingura de coaja rasa de lime;
-1 lingura de zahar brun;
-2 lingurite de ghimbir, proaspat razuit;
-1/2 lingurita de sare;
-1/2 lingurita de piper negru, proaspat rasnit;
-1 kg de pulpe superioare de pui, dezosate.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul pe functia grill. Se ia un castron de dimensiuni medii in care se amesteca coriandrul, busuiocul, sosul de peste, 2 linguri de ulei de rapita, sucul si zeama de lime, zaharul, ghimbirul, sarea si piperul.
Se ia o punga autosigilanta in care se pun pulpele de pui. Deasupra se toarna marinata obtinuta anterior, avand grija sa acopere cat mai bine carnea. Se sigileaza punga si se pune la frigider cel putin 2 ore sau peste noapte. Se intoarce ocazional.
Se scoate carnea si apoi se unge bine cu marinata.
Carnea se unge si cu restul de ulei de canepa, se asezoneaza cu sare si piper si se pune pe grill. Se gateste, intorcand ocazional, pana cand este bine patrunsa, timp de 10 minute.
Se serveste imediat.