Paste umplute cu ratatouille, o reteta simpla si gustoasa

1
De Ioana Marosan
28 aug. 2019

Daca iti plac pastele si legumele, atunci cu siguranta o sa adori reteta de paste umplute cu ratatouille.

Este delicioasa, foarte sanatoasa si se face extraordinar de repede si de usor. Iar sosul de branza va oferi o savoare in plus acestui preparat pe care toata lumea il va adora.

Ingrediente pentru paste umplute cu ratatouille:

-16 cochilii de paste mari;

-1 lingura de ulei de masline;

Cele mai bune fursecuri cu ciocolata si menta

-60 gr de ceapa tocata;

-2 catei de usturoi, maruntiti;

-1 vanata mica, taiata in cubulete;

-1 zucchini sau 1 dovlecel de dimensiuni medii, tocat;

-90 gr de rosii cherry, taiate in jumatati;

-480 ml de sos marinara;

-sare si piper negru proaspat rasnit;

-60 gr de mozzarella, partial degresata.

Umplutura de branza:

-450 gr de branza ricotta;

-40 gr de parmesan;

-1 ou;

-1 lingura de patrunjel proaspat, tocat;

-1 praf de nucsoara;

-1/2 lingurita de pudra de usturoi.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se ia o tava de copt si se unge cu grasime pentru gatit, apoi se lasa la indemana.

Pastele se gatesc conform instructiunilor de pe pachet, omitand sarea. Se scurg de apa si se lasa deoparte.

Macaroane cu branza si zucchini

Se ia o tigaie mare si se pune la incalzit la foc mediu. Se pune uleiul de masline si se adauga ceapa si usturoiul. Se soteaza timp de 2 minute. Se adauga vanata, zucchini si rosiile. Se mai soteaza timp de inca 2 minute sau pana cand se inmoaie. Se adauga sosul marinara si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se ia de pe foc.

Se pune sosul obtinut pe fundul tavii de copt. 

Intr-un castron mediu se combina ingredientele pentru umplutura de branza, Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare cochilie de paste si apoi se aseaza intr-un sigur strat pe fundul tavii de copt.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 35 de minute. Se scoate folia si se adauga branza mozzarella si se mai lasa la cuptor 5 minute sau pana cand se topeste branza. Se orneaza cu patrunjel proaspat si cepsoara si se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com