Visezi la o granola crocanta pe care sa o servesti la micul dejun, insa vrei sa fie sanatoasa si echilibrata din punct de vedere nutritional. Iti recomand aceasta reteta de granola cu unt de arahide.
Fulgii de ovaz sunt o sursa excelenta de fibre si au un efect benefic asupra sistemului digestiv. Daca ii preferi intr-o forma crocanta, atunci trebuie sa-i combini cu unt de arahide si putina miere de albine pentru a-i coace la cuptor. Vei fi incantata de produsul final!
Ingrediente pentru granola cu unt de arahide:
-360 gr de fulgi de ovaz;
-120 ml de unt de arahide cremos;
-60 ml de sirop de artar sau miere;
-60 ml ulei de rapita;
Reteta vegana: inghetata pe bat cu menta si ciocolata
-1 lingurita de scortisoara;
-1/2 lingurita de sare;
-1 lingurita de extract de vanilie.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.
Fulgii de ovaz se pun intr-un castron si se lasa la indemana.
Se incalzeste untul de arahide impreuna cu uleiul si siropul de artar intr-o oala mica. Se adauga scortisoara, sarea si vanilia si se amesteca bine ca sa se combine.
Amestecul se toarna peste fulgii de ovaz si se amesteca repede pana cand fulgii sunt imbracati in sos. Trebuie sa ai grija sa nu ramana fulgi uscati.
Supa cremoasa de porumb cu bacon si oregano
Amestecul se pune pe tava de copt si se distribuie cat mai uniform posibil. Tava se introduce la cuptor si se lasa timp de 20-25 de minute sau pana cand fulgii incep sa capete o culoare maronie. La 15 minute dupa ce ai introdus tava la cuptor va trebui sa amesteci granola ca sa te asiguri ca se coace uniform.
Se scoate tava de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, se poate transfera intr-un borcan cu inchidere etansa. Rezista pana la 2 saptamani sau mai mult.
Foto: Shutterstock.com