Inchide ochii si gandeste-te la cea mai recenta iesire cu prietenele tale. Despre ce ati discutat? Cat la suta dintre conversatii au inclus lamentari si victimizare? Cat de des te-ai plans de ceea ce ti se intampla? Raspunde-ti in gand la aceste intrebari, apoi intra in aceasta provocare pentru un mindset pozitiv.
7 filme despre blocaje emotionale care te vor ajuta sa mergi mai departe
Cand te plangi, corpul tau secreta cortizol, denumit si hormonul stresului. Acest lucru te predispune la boli cardiovasculare, caderea parului, obezitate, anxietate si depresie.
Cum functioneaza?
Ceea ce se intampla in interiorul creierului uman este fascinant. Acesta creeaza legaturi neuronale care te ajuta sa faci mai repede si mai usor anumite actiuni pe care le repeti in mod constant. Inclusiv atunci cand te plangi zi de zi!
Practic, daca obisnuiesti sa te plangi frecvent de diferite aspecte ale vietii tale, creierul tau te va ajuta sa mentii acest comportament. Atat de simplu si de subtil, incat nici macar nu observi!
3 convingeri gresite pe care le-ai preluat de la parinti
Ideea de la baza provocarii este sa iti resetezi mentalitatea, pentru a putea privi tot ce este in jurul tau cu alti ochi. Ai nevoie de 21 de zile pentru a schimba procesele din creier si pentru a scapa de patternurile negative.
O provocare pentru un mindset pozitiv: Cum rezisti 21 de zile fara sa te plangi deloc?
Intoarce-te mereu la starea de recunostinta
Cand simti ca ai tendinta de a te plange, trage aer in piept si concentreaza-ti mintea pe lucrurile care te fac fericita in acel moment. Chiar daca situatia nu este cea mai placuta si ai avea motive reale pentru a te lamenta, gaseste acel ceva pozitiv.
Poate fi un gand de tipul „am o familie iubitoare, o casa sigura si confortabila, mancare deliciosa si o putere interioara imensa”. Orice lucru iti vine in minte, exprima-ti recunostinta si te vei simti mai bine instantaneu.
Ia o atitudine de rezolvare a problemelor
Daca gandurile negative nu iti dau pace, in ciuda practicarii recunostintei, incearca sa gasesti solutii. Daca ai timp sa te plangi, inseamna ca poti redirectiona acea energie pentru a rezolva problemele.
Self love: Cele mai bune carti despre iubirea de sine pe care trebuie sa le citesti in 2019
In momentul in care te surprinzi intr-un mindset negativ, ia fiecare gand in parte si incearca sa remediezi disconfortul pe care il simti. Nu numai ca vei elimina cauza, dar te vei simti si mai productiva.
Selecteaza-ti cu atentie anturajul
Cand petrec timp impreuna, oamenii au tendinta de a-si imita comportamentul, pentru a empatiza mai mult unii cu ceilalti. Drept urmare, daca prietenele tale se plang mereu cand va intalniti, vei fi tentata sa faci acelasi lucru, pentru a mentine conversatia si pentru a te integra.
Daca incepi aceasta provocare pentru un mindset pozitiv, stai alaturi de oameni care te inspira si te motiveaza sa ai o atitudine sanatoasa. Evita discutiile in contradictoriu, barfele si conflictele.
Nu in ultimul rand, daca se intampla sa te plangi, iarta-te si nu renunta la ce ai construit pana atunci. Ramai perseverenta si vei vedea rezultate!
Foto: Shutterstock.com