Si ca sa nu te mai tin in suspans, este vorba despre tehnica balayage, care pare sa fi castigat si mai mult teren in ultima vreme. Sigur ca vedetele isi vopsesc parul astfel de mult timp (Jennifer Lopez, Jessica Alba, Gisele Bündchen etc.), insa in ultimele luni acest trend a devenit si mai vizibil.
E greu sa nu iubesti balayage-ul: se obtine usor, e mai putin daunator pentru par si iti confera un look senzual, „scump”. Si cel mai important: este ideal pentru orice fata lenesa, care nu are chef sa-si aranjeze parul in fiecare zi. Aceasta tehnica de colorare da impresia ca parul este aranjat chiar si atunci cand nu ai timp sa-i faci nimic, mai ales daca ai par ondulat in mod natural.
5 culori de par care se poarta in 2019
In plus, nu trebuie sa faci vizite dese la salaon.
Vopsitul clasic necesita retusuri dese, pentru ca radacinile se vor vedea in cateva saptamani, insa balayage-ul nu incepe de la radacina, este mult mai discret, culoarea mai deschida amestecandu-se subtil printre suvitele tale naturale, creand dimensiune si o luminozitate care avantajeaza absolut toate fizionomiile.
Iata tot ce trebuie sa stii inainte sa mergi la salon pentru o revigorare de look…
1. Balayage-ul este o tehnica de colorare, nu un look
Ideea este sa creezi lumini si umbre in parul tau aplicand culoare cu o pensula deasa, ce distribuie produsul intr-un mod unic, pentru un rezultat mult mai subtil decat stilul ombre, de exemplu. De la tonuri de blond, pana la cele de brunet, exista optiuni pentru toata lumea. Oricare este culoarea parului tau, este posibil sa o revigorezi cu un balayage.
Frantuzoaicele renunta la aceste obiceiuri pentru a avea un par sanatos
2. Care este secretul acestei tehnici?
Secretul e: fara linii definite. Nu trebuie sa-ti dai seama unde incepe culoarea mai deschisa si unde se termina. Subtilitatea este cuvantul magic. Tusele de culoare trebuie sa se armonizeze perfect restul parului tau.
3. Cat de des ar trebui sa mergi la salon?
Asa cum spuneam, balayage-ul iti ofera un look foarte usor de intretinut. Poti intarzia vizita la salon cat de mult vrei tu, deoarece culoarea se estompeaza intr-un mod natural. Daca vrei ca balayage-ul tau sa dureze mai mult, e bine sa folosesti sampon violet, special pentru parul blond, cel putin o data pe saptamana, ca sa mentii tonurile mai deschise din parul tau.
4. Care e diferenta dintre ombre si balayage?
Ombre-ul este despre contrastul dintre deschis si inchis. Ideea e ca parul trece gradual de la o nuanta inchisa catre una mai deschisa. In cazul balayage-ul, nu vezi acea trecere de la inchis la deschis: tusele de lumina sunt mult mai discrete si neuniforme, astfel incat sa obtii un efect multi-dimensional.
5. Poti sa-ti faci balayage acasa?
In timp ce vopsitul clasic se poate realiza si acasa, mai ales daca nu ai par foarte lung, nu-ti recomandam sa incerci sa faci singura balayage. Tehnica aceasta e mai complicata, necesita multa indemanare si experienta in colorare pentru un efect profesionist. Cel mai bine e sa mergi la salon si sa-i arati hairstylistului tau o fotografie cu look-ul pe care doresti sa-l obtii. Asa te asiguri ca sunteti pe aceeasi lungime de unda.
5 sampoane anti-electrizare pentru par disciplinat si stralucitor
Foto: Getty Images.