Ingrediente pentru curry de mazare cu somon salbatic (4 portii)
-1 cana (200g) orez basmati
-4 bucati de somon salbatic cu tot cu piele
-1 lingurita ulei de susan
-1 ceapa rosie, taiata grosier
-1/3 cana (100g) pasta verde de curry
-400ml smantana usoara de cocos
-1 lingurita suc proaspat de lime
-1 lingurita zahar brun
-2 lingurite sos de peste
-200g mazare boabe
-100g mazare in pastaie, taiata pe lung
-1/2 cana (60g) mazare congelata
-o legatura de sparanghel
-2 lingurite fulgi de cocos copti la cuptor in prealabil
Somon cu taitei din zucchini si pesto de coriandru
Mod de preparare
Combina orezul cu o cana si jumatate de apa (375ml) intr-o tigaie mare, la foc iute. Dupa ce da in clocot, redu temperatura la minim, acopera tigaia cu un capac si lasa la gatit timp de 10 minute sau pana ce orezul e moale si lichidul a fost absorbit. Da deoparte, cu capac, pentru inca 5 minute, pentru ca aburul sa fragezeasca si mai bine orezul.
In top acest timp, pune un wok pe foc iute. Unge bucatile de somon cu un pic de ulei si gateste-le cate doua minute pe fiecare parte sau pana ce sunt pe gustul tau. Transfera-le pe o farfurie si acopera cu folie pentru a le pastra calde.
Intr-un wok sau o tigaie, incalzeste restul de ulei, adaugand ceapa si sotand timp de un minut sau pana ce incepe sa se aureasca. Adauga pasta de curry si mai soteaza timp de 30 de secunde sau pana ce mixtura e bine aromatizata. Adauga smantana de cocos si lasa la fiert la foc mic.
Toast cu avocado, sparanghel si somon afumat
Adauga sucul de lime, zaharul si sosul de peste si amesteca bine pana ce se combina totul uniform. Adauga cele 3 feluri de mazare si sparanghelul si mai gateste timp de doua minute sau pana ce legumele sunt moi, dar isi pastreaza culoarea intensa de verde. Ia tigaia de pe foc cand e gata.
Aranjeaza somonul peste curry, presara cu fulgii de cocos si serveste cu orez.
Foto: Shutterstock.com