Te-ai gandit vreodata sa inlocuiesti painea dintr-un toast cu o felie de cartof dulce copt? Eu da, si e super delicios, hranitor si satios! Eu am incercat cu avocado si fasole rosie si alte bunatati, dar abia astept sa imi scrii ce combinatie ai folosit tu.
Cartofi dulci copti, cu naut si sos tahini
Ingrediente:
1-2 cartofi dulci
mix de frunze verzi (eu am folosit baby spanac si rucola)
rosii cherry
1-2 avocado
ridichi
varza rosie
fasole rosie
suc de lime
coriandru proaspat
sare, piper
optional: otet balsamic
Burger vegan cu cartof dulce, fasole neagra si guacamole
Mod de preparare:
Spalam cartofii dulci si ii taiem felii nu foarte groase. Le ungem cu putin ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 15 minute sau pana cand se inmoaie. Putem coace mai multi cartofi si ii pastram la frigider intr-o casoleta de sticla pana la 3-4 zile.
Taiem avocado felii sau il pasam cu o furculita, il stropim cu suc de lime, presaram sare si il punem peste feliile de cartof dulce copt.
Gofre cu cartof dulce, o reteta perfecta pentru brunch
Aranjam frumos deasupra cateva frunze verzi, felii de ridichi si rosii, boabe de fasole rosie si varza rosie tocata. Presaram coriandru proaspat tocat si, optional, putem stropi feliile cu otet balsamic. Un deliciu!
Pofta buna!
Foto: Marius Dragne
*Pentru mai multe retete delicioase ma gasiti pe blog si pe Youtube.