Spaghete de zucchini cu pesto, reteta fara foc

1
De Alina Dragne
9 aug. 2018

Nu aprinzi aragazul si nici cuptorul! Totul se prepara la rece, pentru ca, fie vorba intre noi, reteta asta nu iti va da batai de cap.

Reteta de spaghete de zucchini cu pesto este una foarte gustoasa, usoara si rapid de realizat. Aceste legume au un continut redus de calorii, avand multa apa in compozitie, ceea ce duce la obtinerea rapida a senzatiei de satietate, sunt o sursa buna de potasiu si nu contin grasimi saturate.

Proaspat, sanatos, racoritor, rapid – sunt doar cateva dintre motivele pentru care iti recomandam sa incerci aceasta reteta. E perfecta pentru vara!

Ingrediente pentru spaghete de zucchini cu pesto:

4 zucchini medii

Sare si piper dupa gust

1 lingura ulei de masline

rosii cherry

½ cana pesto

muguri de pin

parmezan

Mod de preparare:

Taie zucchini sub forma de paste cu un spiralator de legume. Daca nu ai, foloseste un peeler, pentru o forma de tagliatele, sau o razatoare. Indiferent ce forma va avea, gustul va fi acelasi. Spala spaghetele obtinute si scurge excesul de apa.

Transfera spaghetele de zucchini intr-un bol si incorporeaza pe rand uleiul de masline, pesto-ul, sarea si piperul.

Imparte compozitia in 4 portii, adauga rosiile cherry tocate, presara deasupra mugurii de pin si parmezan proaspat razuit si savureaza.

Foto: Marius Dragne