Dupa ce incerci salata de vinete si vinetele la gratar si vrei sa prepari si altceva, mai ales in aceasta perioada de post, site-ul iladies.ro propune o reteta spectaculoasa, la care nici nu ne gandeam: chiftelute din vinete.
Textura si gustul delicat al acestor chiftelute va vor determina sa le preparati saptamanal.
Reteta de post si pentru vegetarieni, vegani. Celiacii pot folosi faina de soia in locul fainii de grau. Optim aperitiv pentru orice petrecere cu servire la bufet/self service.
Grad de dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 preparat + 15 prajit= 30 min
Portii: 24 chiftelute = pentru 3 persoane
Ingrediente
1 vanata coapta-n foc/gratar/aragaz
1 ceapa de marime medie
1 lingurita boia de ardei iute (optional, dar indicat)
1 lingurita usturoi praf/deshidratat
1 lingurita piper negru
2 linguri de fulgi de ovaz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
3-4 linguri faina de grau
1-2 cani de ulei de floarea soarelui pentru prajit (se pot face si la cuptor)
1 lingurita sare (dupa gust)
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Instagram/@itsallgoodvegan