Varza de Bruxelles cu bacon si nuci, o adevarata incantare!

1
De Daniela Mitran
29 dec. 2019

Varza de Bruxelles nu este vedeta in bucatarie si in mod sigur nu este pe lista de preferinte a multor persoane. Cu toate acestea, acest aliment foarte putin apreciat are numeroase beneficii asupra sanatatii.

Putine persoane stiu cum sa gateasca varza de Bruxelles. Si cu atat mai putine stiu cat de delicioasa poate fi aceasta leguma marunta. Daca este gatita corect, va incanta chiar si simturile celor mai mofturosi oameni. Eu iti propun sa incerci aceasta reteta de varza de Bruxelles cu bacon si nuci!

Este o adevarata incantare, este o mancare usor de preparat, delicioasa si satioasa!

Cum sa gatesti varza de Bruxelles cu bacon si nuci

Inainte sa descoperi pasii pentru aceasta reteta cu varza de Bruxelles, trebuie sa iti spun ca este esential sa stii si cateva trucuri despre cum se gateste cel mai bine. Daca vrei ca orice mancare pe baza de varza de Bruxelles sa fie delicioasa, este recomandat sa tii cont de cateva sfaturi esentiale. Le descoperi intr-u articol despre cum sa gatesti aceasta leguma!

Esti uneori lipsita de inspiratie, insa este important sa mananci sanatos? Aceasta reteta este gata in trei minute!

Este alegerea perfecta pentru masa de seara sau pentru o zi obisnuita. Poti chiar sa o prepari chiar si atunci cand ai invitati.

Combinatia de texturi si arome este irezistibila! 🙂

Ingrediente

  • 4 felii de bacon
  • 450 grame varza de Bruxelles
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper
  • 35-40 grame nuci
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura mustar Dijon

Mod de preparare

Pune feliile de bacon intr-o tigaie de dimensiuni mari si gateste-le la foc mediu. Este recomandat sa folosesti o lingura de lemn pentru a amesteca treptat fasiile. Nu este indicat sa le prepari mai mult de opt sau zece minute, altfel exista riscul sa devina prea crocante.

Dupa ce sunt gata, transfera feliile de bacon pe o tava acoperita cu o hartie speciala pentru gatit.

Nu arunca grasimea ramasa de la fasiile de bacon. Pastreaza-o in tigaie, iar peste ea adauga putin unt, ceapa si varza de Bruxelles. Lasa ingredientele timp de zece minute la foc mediu, timp in care amesteci ocazional cu o lingura de lemn.

Daca este necesar, adauga putina apa pentru a nu se arde varza de Bruxelles.

Adauga apoi sare si piper, in functie de gust. Pasul urmator este sa adaugi cateva nuci, miere si mustare, apoi sa amesteci usor.

Este esential ca textura sa fie una omogena si consistenta.

Dupa ce ai adaugat nucile, mierea si mustarul, pasul final este sa adaugi fasiile de bacon.

Asteapta cel mult 30 de secunde, apoi stinge focul.

Varza de Bruxelles cu bacon si nuci se serveste calda.

Foto: Instagram – @halfbakedharvest