Cine nu adora ardeii copti? Sunt atat de versatili si adauga o savoare aparte oricarui preparat, astfel ca este pacat sa nu ii consumi mai des in aceasta perioada. Indiferent ca ii cumperi la borcan sau ii faci acasa, ardeii copti sunt minunati peste un toast cu humus sau mixati cu branza feta.
Daca preferi sa-i incluzi intr-o salata simpla si sanatoasa, iti recomandam sa ii combini cu masline kalamata si capere. Aromele celor trei ingrediente se completeaza reciproc si vei obtine un preparat care-ti incanta papilele gustative.
Ingrediente pentru salata de ardei copti cu masline kalamata si capere:
Ardei copti
Masline kalamata
Capere
Patrunjel proaspat
Ulei de masline extravirgin
Otet balsamic
Piper negru
Mod de preparare:
Ardeii copti se taie fasii, se asezoneaza cu ulei și otet balsamic, amestecandu-se foarte bine ca sa absoarba aromele.
Se adauga maslinele kalamata, caperele si patrunjelul tocat marunt. Daca este nevoie, se adauga sare, insa este de preferat sa gusti deoarece maslinele si caperele sunt destul de sarate.
Piperul negru proaspat rasnit aduce o nota picanta, dar delicata.
Foto: Shutterstock.com