Negresa cu zmeura se prepara rapid, e un desert preferat de toata lumea – fara exceptie! – si beneficiaza de dulceata acrisoara a zmeurei – un contrast care o face cu atat mai delicioasa. Aceasta este reteta mea preferata de negresa, pe care o prepar ori de cate ori am pofta de ceva dulce.
Ingrediente pentru negresa cu zmeura si crema de branza:
Pentru blat
-125g unt nesarat taiat cubulete
-150g ciocolata neagra (cel putin 60% cacao) taiata in bucati
-250g zahar brun
-1 lingurita extract de vanilie
-2 oua mari
-90g faina
-1 lingura pudra de cacao
-un praf de sare
Negresa vegana din doar 4 ingrediente
Pentru stratul de crema de branza
-175g crema de branza
-80g zahar
-1 lingurita extract de vanilie
-1 ou mare
-100g zmeura
Mod de preparare:
Pentru blat
1. Preincalzeste cuptorul la 170g Celsius. Unge si tapeteaza cu hartie de copt tava in care vei coace negresele.
2. Combina untul cu ciocolata intr-un bol rezistent la caldura. Pune bolul deasupra unei cratite cu apa clocotita si amesteca pana ce ingredientele se topesc.
3. Indeparateaza bolul de la sursa de caldura si adauga zaharul si extractul de vanilie, amestecand bine. Adauga ouale, unul cate unul, apoi faina, pudra de cacao si sarea, amestecand usor pana ce obtii un aluat cu o textura uniforma.
4. Toarna aluatul in tava pregatita si intinde-l bine cu o spatula.
Pentru stratul de crema de branza
5. Bate crema de branza intr-un bol mare pana ce capata o textura cremoasa si fina, aproximativ 1-2 minute. Adauga zaharul, extractul de vanilie si oul si continua sa bati pentru inca 1 minut.
6. Cu o lingura mare, intinde amestecul de crema de branza peste aluatul de negresa, folosind un betisor sau o scobitoare pentru a le combina la suprafata.
7. Adauga zmeura, impingand-o usor in aluat.
8. Lasa totul la cuptor timp de 30-40 de minute sau pana ce negresa se incheaga si iese un pic pe marginea tavii. Scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca complet.
9. Dupa ce s-a racit, scoate negresa din tava si tai-o in bucati inainte de a o servi.
Foto: Getty Images