Un borcan cu pesto pastrat la frigider poate sa salveze o multime de preparate: fie ca este vorba despre pizza, paste, orez sau bruschete. El va conferi un gust absolut delicios mancarurilor tale si merita sa incerci sa-l prepari acasa.
Nu te ingrijora daca nu ai seminte de pin, pentru ca un pesto se poate face la fel de bine si din migdale sau orice alte nuci. Pastreaza-l la frigider si foloseste-l pentru bruschete cu mozzarella si rosii cherry, peste pizza in locul sucului de rosii, cu paste integrale si branza de capra sau pentru orezul fiert, ca sa-i dai o aroma.
Ingrediente pentru cel mai bun pesto de migdale cu busuioc:
125 grame de migdale
60 grame de busuioc proaspat
1 catel de usturoi
1 lamaie stoarsa
125 mililitri de ulei de masline
5 linguri cu parmezan razuit (optional)
Putina sare de mare
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.
Migdalele si catelul de usturoi se asaza in tava si se lasa la cuptor 10 minute, ca sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au racit, se vor pune in robotul de bucatarie impreuna cu celelalte ingrediente, mixand totul bine pana cand se obtine o pasta cremoasa.
Se pastreaza intr-un borcan, la frigider, si merge de minune la bruschete proaspete cu mozzarella si rosii cherry.
Foto: Shutterstock.com