De fapt, exista numeroase alimente proaspete pe care le poti congela astfel incat sa mergi cat mai rar la magazin si sa eviti contactul cu oameni infectati sau suprafete contaminate cu coronavirus.
Iata ce alimente poti congela:
Oua
Poti face o multime de preparate delicioase cu oua, de la prajituri si clatite pana la omlete sau quiche. Ouale nu se pun la congelator in coaja, dar le poti sparge si le poti pune in caserole. De exemplu, poti sparge ouale in tavi pentru briose, astfel incat sa le congelezi individual. Dupa ce s-au congelat le poti transfera intr-o caserola, pentru a economisi spatiu. Daca nu te deranjeaza sa le amesteci, le poti sparge direct in caserola. Evita decongelarea si recongelarea.
Branza
Si branza poate fi congelata cu succes. Poti pune o bucata intreaga de branza la congelator sau o poti rade si apoi sa o pui in caserola.
In acest fel poti sa scoti cat iti trebuie fara sa fie nevoie sa o dezgheti pe toata. Poti congela orice tip de branza, de la telemea, cas, mozzarella sau parmezan. Nu se congeleaza branza dulce proaspata.
Paine
Painea poate fi congelata inainte de a se usca, pentru ca altfel va fi uscata si dupa decongelare. Daca ai facut paine sau ai cumparat mai multa paine ca sa nu mai iesi atat de des la magazin, atunci o poti pune la congelator. Painea feliata poate fi pusa direct congelata in prajitorul de paine. Pentru a o congela, pune-o intr-o punga inchisa ermetic ca sa nu se umezeasca. Lasa painea sa se decongeleze la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a dezghetat, incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, pune painea in cuptor si las-o intre 3 si 5 minute.
Citeste continuarea pe Eva.ro.
Foto: Mehrad Vosoughi/Unsplash