Dar chiar si o gospodina priceputa face greseli atunci cand fierbe pastele. Care sunt erorile frecvente pe care multi le comit cand gatesc preparate pe baza de paste fainoase.
Paste carbonara, paste bolognese, paste cu ton sau cu fructe de mare. Sunt atat de usor de pregatit, de versatile si de delicioase. Inainte sa ajungi sa le combini cu un sos dupa preferinte si in functie de ce ai in frigider sau in camara, primul pas este sa fierbi pastele. Care sunt greselile pe care le faci atunci.
10 greseli frecvente pe care le faci atunci cand fierbi paste
1. Nu folosesti apa rece
Pare mai simplu sa pui la fiert o oala in care ai scurs apa calduta de la robinet, mai ales pentru ca ar ajunge mai repede la punctul de fierbere, dar asta e gresit! Cand gatesti, fie ca e vorba de paste, legume sau orez, cel mai bine este sa folosesti apa rece, pentru ca este mai curata din punct de vedere microbiologic. In apa calda este posibil sa fie materii si microorganisme toxice, asa ca e indicat sa folosesti apa rece pe care sa o aduci la fierbere. Bucatarii priceputi recomanda apa rece pentru ca, spun ei, mancarea are mai multa savoare decat daca e pregatita cu apa calda.
2. Pui ulei in apa in care fierbi pastele
Trebuie sa renunti la obiceiul de a pune ulei in apa in care fierbi pastele. Este o greseala frecventa.
Daca fierbi pastele intr-o oala buna si folosesti la inceput apa rece, pastele nu se vor lipi intre ele. Daca pui ulei, pastele vor deveni alunecoase, iar sosul se va scurge de pe ele atunci cand vei vrea sa le combini.
3. Nu pui sare in apa pentru paste
In apa pe care o pui la fiert pentru paste trebuie sa adaugi inca de la inceput sare. Pastele fierte in apa cu sare au un gust mai bun.
Citeste continuarea pe wowbiz.ro
Foto: Unsplash.com