Spanacul congelat este foarte usor de pregatit, este plin de nutrienti si da un gust foarte bun.
Daca nu stii cum sa gatesti spanacul congelat, iata cele mai simple solutii. In plus, nu trebuie sa stai sa-l cureti si sa-l speli frunza cu frunza!
Iti recomandam sa incerci aceste retete rapide si sanatoase cu spanac congelat si sa ne spui cum ti s-au parut.
Cum sa gatesti spanacul congelat:
1. Spanac si oua
Cele doua ingrediente merg de minune impreuna. Le poti folosi impreuna cu branza feta si condimentele preferate, ca sa obtii o tarta quiche delicioasa. Nu trebuie decat sa decongelezi spanacul, sa-l scurgi bine de apa si sa-l amesteci impreuna cu branza si ouale si apoi sa torni amestecul in crusta preferata si sa-l dai la cuptor. Mai poti folosi spanacul si in omlete sau fritatte, dupa ce l-ai scurs bine de lichid in prealabil.
Pasca moldoveneasca. Reteta traditionala pentru masa de Paste
2. In smoothie-uri sau sucuri de legume
Poti folosi spanacul congelat in smoothie-ul de dimineata. Adauga-l impreuna cu niste fructe sau frunze verzi, unt din nuci sau seminte si pudra de proteine. Este o reteta simpla, super rapida, foarte sanatoasa si care iti va oferi multa energie.
3. In supe sau mancaruri
Poti folosi spanacul, alaturi de alte legume congelate, pentru supe sau tocanite. In felul acesta, adaugi un plus de fibre si vitamine unui fel de mancare obisnuit. In anumite preparate, asa cum sunt supele, il poti pune direct din punga, fara sa mai astepti sa se decongeleze. Daca vrei sa-l folosesti intr-o tocanita, atunci il poti adauga spre finalul timpului de gatire.
3 retete simple pentru un pranz delicios si sanatos, preparat in casa
4. Impreuna cu pizza sau paste
Te poti bucura linistita de un preparat cu multi carbohidrati (asa cum iti place) si poti evita un “regim bej” adaugand spanac congelat, pentru culoare si pentru aportul nutritional. Este ideal sa-l folosesti atunci cand mananci paste cu piept de pui. Iar daca faci o pizza pe blat de conopida, il poti folosi impreuna cu sosul preferat, branza, ciuperci, broccoli si ardei gras.
Foto: Unsplash.com