Poate retine de pana la o mie de ori greutatea sa in apa, actionand ca un „magnet” ce atrage apa in straturile profunde ale pielii, acolo unde este necesara o hidratare intensa. Dar ce este de fapt acidul hialuronic si cum actioneaza la nivelul pielii?
Ce este acidul hialuronic?
„Acidul hialuronic este un tip de zahar care apare in mod natural in tesutul conjunctiv al pielii. Pentru ca principala sa functie este aceea de a retine apa, ajuta la mentinerea nivelului optim de apa, ceea ce face ca pielea sa fie hidratata si sanatoasa”, declara pentru purewow.com medicul dermatolog Gretchen Frieling. „Nivelul natural de acid hialuronic din piele scade odata cu inaintarea in varsta, de aceea este necesar sa suplimentam productia prin intermediul produselor de ingrijire care contin acid hialuronic”, spune medicul.
Cine poate folosi acid hialuronic?
„Un avantaj major al acidului hialuronic este faptul ca poate imbunatati orice tip de piele.
Functioneaza bine in cazul pielii foarte sensibile, a celei uscate, a tenului mixt sau gras”, spune medicul. „Cercetarile au mai aratat ca acidul hialuronic grabeste vindecarea pielii si ii imbunatateste capacitatea de a se repara”, adauga specialista.
Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru piele
„Persoanele care au pielea uscata sau observa primele semne de imbatranire la nivelul tenului pot gasi in acidul hialuronic un aliat important. Ajuta la estomparea ridurilor si liniilor fine si reduce inflamatia si zonele inrosite”, declara dermatologul.
Pentru persoanele care au tenul predispus la aparitia acneei, acidul hialuronic este inclus adesea in tratament datorita efectului sau noncomedogenic (nu blocheaza porii), proprietatilor hidratante si antibacteriene.
Citeste continuarea pe Eva.ro.
Foto: Instagram/Yada Villaret