Nu stiu cum esti tu, dar mie imi plac deserturile cu blat din acela moale, care se topeste in gura. Iar daca acest blat poate fi in acelasi timp dulce si racoritor, atunci si mai bine. Asadar, daca sorbet-urile nu sunt de tine si vrei ceva mai consistent, incearca un tort – dar adauga ingrediente decadente, care il fac de neuitat! Reteta este preluata de pe platforma frumoasei Gwyneth Paltrow, Goop.com, si promite o extravaganta pe care trebuie sa o experimentezi vara asta.
3 variante de tarta cu fructe de vara pe care trebuie sa le incerci
Ingrediente pentru 8 portii:
-3 oua
-zeama de la o lamaie
-o jumatate de cana de miere
-1 cana si jumatate de lapte
-o cana de zahar brun
-2 cani si jumatate de faina
-o jumatate de lingurita de praf de copt
-1 lingurita de sare
-177 ml ulei de canola
-177 ml ulei de masline
Pentru servire: fructe de padure (mure, zmeura, afine).
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 ° C.
2. Amesteca ouale si coaja de lamaie cu un mixer cu viteza medie timp de aproximativ 30 de secunde.
3. In timp ce rulezi mixerul, adauga si mierea, amestecand inca un minut.
4. Adauga incet uleiul de canola si pe cel de masline, urmate de lapte.
5. Opreste mixerul si adauga ingredientele uscate (zahar, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare).
6. Reia amestecarea la viteza medie timp de 2 minute sau pana cand aluatul este neted si s-a subtiat.
7. Pune hartie de copt pe tava inainte de a turna aluatul.
8. Toarna aluatul si lasa-l la copt timp de 45 de minute, rotind tava la jumatatea timpului de coacere.
9. Scoate tortul din cuptor si lasa-l sa se raceasca pe un suport. Taie-l in patrate uniforme si adauga fructele de padure deasupra. Daca iti doresti si mai multe decadenta, poti pune deasupra ricotta indulcita cu putin sirop de artar.
Reteta perfecta de negresa vegana fara coacere
Foto: Goop.com