Pui la cuptor cu cartofi, ardei si boia afumata

1
De Denisa Toma
14 iun. 2020

Aromele imbietoare de pui la cuptor cu boia afumata, rozmarin si usturoi ii vor face pe toti cei din casa sa viziteze bucataria, sa vada ce bunatati prepari.

Aceasta reteta delicioasa de pui la cuptor iti permite sa pregatesti o masa intreaga dintr-o miscare: vei avea friptura si garnitura in acelasi timp, fara sa muncesti prea mult. Iar pentru ca totul sa fie ca la carte, pregateste si o salata de verdeturi care sa completeze perfect acest preparat desavarsit.

Creveti cu curry din cartofi dulci si lemongrass, o reteta usoara de vara

Ingrediente pentru pui la cuptor cu cartofi, ardei si boia afumata:

100 ml de ulei de masline

4 catei de usturoi, pisati

1 lingura si jumatate cu boia afumata

500 g pulpe de pui cu os si piele

2 cartofi medii taiati rondele de un centimetru grosime

2 ardei grasi rosii, taiati pe lungime in felii de aproximativ 2,5 cm latime

1 ceapa galbena, taiata in opt

4 crengute de rozmarin

sare dupa gust

2 linguri cu otet balsamic

Reteta lui Jamie Oliver pentru pesto de mazare: Noul tau sos favorit pentru paste!

Preparare:

Adauga uleiul, usturoiul si boia afumata intr-un bol mic si amesteca.

Combina toate celelalte ingrediente, in afara de otetul balsamic, intr-un bol mare.

Presara sare dupa gust, apoi toarna uleiul de masline cu usturoi si boia si amesteca bine pentru ca toate ingredientele sa fie bine asezonate.

Asaza totul pe o tava intinsa pentru copt si pune la cuptor pentru aproximativ o ora, la o temperatura de 200 de grade, rasucind tava dupa jumatate de ora.

Pui la cuptor: ce ingrediente secrete foloseste celebrul chef Gordon Ramsay?

Lasa pana cand puiul este bine patruns si rumenit, iar legumele se inmoaie.

Cand este gata pentru servit, trasfera totul pe un platou.

Toarna otetul balsamic in tava in care s-a facut friptura si foloseste un tel pentru a amesteca bine cu sosul ramas in tava si a desprinde eventualele bucatele rumenite, lipite de tava.

Toarna amestecul de otet si sos din tava peste friptura si legume, apoi serveste.

Foto: Instagram/@goop