Afla ce trebuie sa faci cand incepi o noua dieta ca sa rezisti pe termen lung. Aceste lucruri sunt extrem de importante!
Adevarata provocare este sa o mentii si sa ajungi la rezultatele pe care ti le doresti. Ca sa fim alaturi de tine, ti-am pregatit cele mai bune sfaturi pentru atunci cand incepi o noua dieta. Speram sa te ajute si sa ajungi la rezultatele pe care ti le doresti.
Fixarea obiectivelor
O strategie de tipul “totul sau nimic” poate conduce la o mare dezamagire, facand schimbarile mai dificile si mai greu de suportat. Nu trebuie sa renunti la tot sau sa-ti schimbi intreaga viata ca sa ajungi la rezultatele dorite. Schimbarile mici pe care le suporti cu usurinta sunt cea mai buna abordare si iti garanteaza succesul.
Dieta care te ajuta sa slabesti si sa dormi mai bine in acelasi timp
O abordare sistematica face dieta mai usoara
O rutina zilnica te ajuta sa infrangi mai usor piedicile si sa-ti faci obiceiuri sanatoase. Cu cat mai neinsemnate par obiectivele, cu atat sunt mai usor de atins, iar rezultatele apar mai repede.
Este normal sa poftesti
Atunci cand iti impui sa nu mananci un anumit lucru, este normal sa ti se faca pofta fix de acel lucru. Cu cat iti vei impune mai multe restrictii, cu atat mai multe pofte vei avea, mai ales in legatura cu alimentele dulci. Vointa nu este suficienta pentru a invinge pofta. O alimentatie corecta, bazata pe un aport de proteine si nutrienti, provenite din fructe si legume, te va ajuta sa-ti controlezi mai usor poftele.
Nivelul de energie poate varia
Daca mananci mai sanatos, nivelul de energie din organism va creste, dar acest lucru nu se va intampla intodeauna de la bun inceput. Daca ai avut un regim alimentar deficitar o perioada de timp, schimbarea obiceiurilor culinare iti poate influenta nivelul de energie pe termen lung. Organismul tau invata sa se bazeze pe alte surse de combustibil si are nevoie de o perioada de timp ca sa se adapteze.
Este posibil sa te simti infometata
Atunci cand reduci aportul de calorii este normal sa te simti infometata. Insa, daca dieta ta inseamna sa te infometezi si mananci rar si putin, atunci esti pe drumul catre un esec rasunator. Reducerea aportului caloric trebuie sa se faca treptat, pe durata a cateva luni. De exemplu, reduci cu 10% aportul caloric timp de cateva saptamani. Apoi cu inca 5% pentru alte cateva saptamani. Si tot asa, pana cand foame ajunge la un nivel suportabil.
Dieta care te ajuta sa slabesti fara sa renunti la paine si paste
Ai nevoie de somn
Vointa si intentiile bune sunt esentiale, dar ai nevoie sa le sustii. O forma de sustinere foarte importanta este odihna. Dieta presupune autodisciplina, iar atunci cand esti obosita, este mult mai greu sa tii o dieta, sa faci sport si sa-ti mentii sanatatea. Pentru a se recupera si a creste, muschii au nevoie de odihna.
Sa nu te temi de esec
Desi pare opusul succesului, fara esec nu vei invata niciodata cum sa fii mai buna, mai puternica si mai pregatita. Invata sa accepti esecurile si sa nu le folosesti ca o scuza ca sa abandonezi ceea ce ai inceput.
5 semne ca dieta ta din aceasta perioada te afecteaza negativ pe termen lung
Cel mai mult conteaza consecventa
Schimbarea reala, de durata, nu se obtine prin perfectiune, ci este rezultatul rabdarii si al consecventei. Retine ca sanatatea nu este conditionata de mancarea pe care o consumi, ci este rezultatul tuturor deciziilor pe care le iei in viata. Cu cat le vei repeta mai des, cu atat mai mare va fi impactul lor asupra vietii tale.
Foto: Instagram/Izabel Goulart