Tarta cu rubarba este o reteta clasica, dar care nu se demodeaza niciodata. Gustul ei dulce, echilibrat si parfumat cucereste pe oricine.
Pui la cuptor cu salsa de capsune si rubarba
Daca nu ai incercat-o pana acum, este momentul perfect pentru a o gati chiar tu, cu un twist interesant: crema fina de mascarpone!
Reteta pentru tarta cu rubarba simpla si aromata
Ingrediente necesare pentru crusta:
- 210 g faina alba
- 113 g unt nesarat
- 50 g zahar alb sau brun
- Un ou mare, batut usor
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema:
- 113 g branza mascarpone
- 120 ml smantana lichida grasa
- O lingura de zahar
- Extract sau esenta de vanilie
Ingrediente necesare pentru topping:
- 900 g rubarba proaspata
- 200 g zahar
- 80 ml apa
- O lingura coaja de lamaie
Modul de preparare:
Aceasta tarta cu rubarba se prepara in trei pasi simpli. Vei incepe cu pregatirea blatului.
Bate untul si zaharul cu mixerul, pana cand obtii o compozitie usoara si aerata. Adauga oul si continua sa mixezi, insa nu mai mult de un minut. Adauga faina cernuta si praful de sare si amesteca din nou. Cand ai o compozitie omogena, inveleste blatul intr-o folie de plastic si aplatizeaza-l sub forma unui disc. Pune blatul in frigider pentru o ora, apoi intinde-l si coace-l intr-o tava la 190 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute.
Tarta Clafoutis cu cirese, o prajitura extrem de rapida
Urmatorul pas este sa pregatesti toppingul. Pune pe foc apa si zaharul, intr-o oala incapatoare. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet, apoi adauga si coaja de lamaie. Lasa compozitia sa fiarba. Cand se atinge punctul de fierbere, adauga rubarba taiata in bucati de 3-4 cm. Lasa focul la minimum. Cand rubarba poate fi patrunsa usor cu o furculita, scoate-o intr-un bol si lasa sosul sa mai fiarba pana cand isi reduce volumul la jumatate.
Acum este timpul sa treci la crema de mascarpone. Pentru aceasta, nu este nevoie decat sa pui toate ingredientele in bolul unui mixer si sa le amesteci bine, timp de cateva minute.
A venit momentul mult asteptat: asamblarea tartei! Toarna crema de mascarpone in crusta, niveland-o cu o lingura sau cu o spatula. Apoi, asaza bucatile de rubarba deasupra si toarna siropul ramas. Serveste tarta imediat sau dupa ce ai lasat-o la frigider timp de o jumatate de ora!
Foto: Instagram/@absoolutely_nuts