Alimentele care distrug cel mai mare dusman al creierului si inimii

1
De Cristina Tudor
6 aug. 2020

Pe langa faptul ca este cel mai mare dusman al inimi, colesterolul poate avea efecte dezastruoase si asupra creierului.

Potrivit cercetatorilor americani, persoanele care au colesterolul mare, nu doar ca sunt predispuse la dezvoltarea bolilor de inima, dar au un risc crescut si de dementa.

Explicatia: nivelul ridicat de colesterol se afla in stransa legatura cu placile creierului asociate bolii Alzheimer si plus de asta, colesterolul rau in special, cauzeaza o diviziune incorecta a celulelor si duce la transmiterea cromozomilor deja duplicati inegal generatiilor urmatoare. Rezulta o acumulare de celulele defectuoase cu un numar gresit de cromozomi si deci un numar gresit de gene. In loc sa existe doua copii ale fiecarui cromozom si cate doua copii ale fiecarei gene, unele celule se divid in 3 copii, iar altele au doar o copie, conform descoperirilor oamenilor de stiinta de la Linda Crnic Institute for Down Syndrome si de la Universitatea Colorado.

In plus, odata cu inaintarea in varsta, vasele de sange se uzeaza si devin mai rigide iar colesterolul se depune mult mai usor pe peretii arterelor. Astfel, cu timpul, vasele de sange se ingusteaza micsorand capacitatea inimii de a pompa suficient sange in tot organismul, iar daca se produce blocarea completa a vasului datorita aglomerarilor de grasime si colesterol, apare infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Alimentele care scad colesterolul

In afara de medicamente, colesterolul poate fi tinut in frau si cu ajutorul unor alimente si plante. Iata cateva remedii naturiste pentru scaderea acestuia.

Anghinare si rostopasca

O planta care scade colesterolul in exces si se adreseaza si celor care au probleme cu functia biliara esta anghinarea. Insa, trebuie folosita cu moderatie, o jumatate de lingurita la cana pentru o perioada de doua saptamani.

Rostopasca este buna, de asemenea, si pentru colesterol si ca protectie hepatica, dar nici aceasta planta nu trebui folosita un timp indelungat, ci pentru o perioada de 3-4 saptamani, trei sferturi de lingurita la cana.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.